Kada su u pitaju parfemi većina ljudi preferira određene koji im se sviđaju i vrlo rijetko su spremni da promijene miris koji koriste. Međutim kao i u svakoj vrsti proizvoda tako i u pitanju parfema postoje neki koji su egendarni već decenijama.

U raspravama koje okružuju industriju mirisa, postaje očito da svaka žena posjeduje određene elemente mirisa koji izazivaju različite reakcije pojedinaca. Ključno je priznati da se različiti mirisi mogu različito manifestirati na različitim pojedincima.

Postoje pojedinci koji duboko obožavaju bezvremenske klasike, budući da ti mirisi dosljedno zrače posebnom privlačnošću koja nikada ne umanjuje njihovu jedinstvenu čaroliju. Jelena Karluša ima snažan afinitet prema renomiranom mirisu “Chanel Coco Mademoiselle”, koji se pojavio 2001. godine kao suvremena izvedba kultnog Chanelovog parfema.

  • Kreirao Jacques Polga, ovaj izniman miris crpi inspiraciju od same legendarne Coco Chanel. Početne note ovog mirisa sastoje se od očaravajuće mješavine ergamota i naranče, dok srednje note obuhvaćaju nježnu esenciju jasmina i svježe ubranih latica ruže. Osnova ovog mirisa izgrađena je na postojanoj i luksuznoj kombinaciji pačulija, vanilije i bijelog mošusa, stvarajući duboku i dugotrajnu bazu.

Jelena je dosljedno izražavala svoju naklonost hrabrim i postojanim mirisima koji odišu posebnom esencijom, savršeno prikladnoj za samouvjerene i zadivljujuće žene. Više je puta isticala svoje divljenje mirisima Chanel, posebice Allure i NO.5. Kao i Jelena, pjevačica Nataša Bekvalac također je vjerna obožavateljica Chanela i s njom dijeli ljubav prema Coco Mademoiselle. Ovaj izuzetan miris bilježi esenciju citrusa sa sofisticiranim daškom pačulija, utjelovljujući prepoznatljivi stil Chanela.

Javna recepcija djela, slike i ličnosti Jelene Karleuše vrlo je polarizirana. Tijekom svoje karijere bila je izvor kontroverzi i kritika u medijima. Njezini nastupi često se opisuju kao provokativni i pretjerano seksualizirani, a poznata je i po iznošenju otvorenih stavova, posebice o drugim javnim osobama i socio-ekonomskoj situaciji u Srbiji.

  • Unatoč tome, Karleuša je nedvojbeno značajno utjecala na javni život i masovnu kulturu u Srbiji i okruženju. U javnom istraživanju iz 2013. prepoznata je kao najutjecajnija osoba među srpskom omladinom, odmah iza Novaka Đokovića. Naslov njezine pjesme iz 2012., “Sodoma i Gomora”, čak se pojavio kao pitanje na prijemnom ispitu za Filozofski fakultet Sveučilišta u Nišu te godine.

Nadalje, Karleuša je 2019. postala predmetom magistarskog rada pod naslovom “Diplomacija slavnih u bivšoj Jugoslaviji: slučaj Jelene Karleuše” na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Karleuša, koju mnogi smatraju simbolom mode, stekla je značajna globalna priznanja svojim krojevskim odabirom tijekom godina. Godine 2015. stekla je međunarodnu slavu optuživši i Kim Kardashian i Beyoncé da oponašaju njezin osebujni smisao za modu.

To je dovelo do njenog pojavljivanja u poznatom showu Wendy Williams, gdje je istraživala svoj jedinstveni stil i njegov utjecaj na društvene mreže, privlačeći pažnju raznih medija diljem svijeta. Sljedeće godine Kardashian je izrazila divljenje Karleušinom smislu za modu u svom prilogu Woman Crush Wednesday, pojasnivši da je za Jelenu postala svjesna tek kroz medijske izvještaje.

Karleuša se 2016. godine na internetu posvađala s poznatim talijanskim modnim dizajnerom Stefanom Gabbanom. Gabbana ju je optužio da nosi krivotvorene komade Dolce & Gabbana u odjeljku komentara svoje objave na Instagramu. Karleuša se odmah privatnim porukama javila Gabbani kako bi ga uvjerila da je odjeća na upitnoj fotografiji kupljena u službenoj trgovini D&G.

Naknadno se Gabbana ispričao Karleuši i uklonio zloglasni komentar. Početkom 2016. Jelena je ponovno imala priliku biti predstavljena na svjetskoj sceni. No, ovaj put to nije bilo zbog vlastitog talenta, već zbog dokumentarnog filma o Amy Winehouse.

Nažalost, u ovaj film, koji je prošle godine dobio Oscara, uvrštena je neautorizirana snimka s Jeleninog koncerta 2013., lažno ga prikazujući kao jedan od završnih nastupa Winehouse u Beogradu. U početku je Jelena imala namjeru tužiti redatelja zbog kršenja autorskih prava. No, na kraju je odlučila to pustiti kao znak poštovanja prema pokojnom pjevaču.