Djevojka je u objavi na Facebooku ispričala susret s muškarcem koji je tražio utjehu na velikoj hladnoći. Slabašnim pokretima sjedio je na klupi, očajnički tražeći zaklon. Nažalost, željeznička stanica je bila zatvorena, što je nagnalo jednu ljubaznu Novosađanku da razgovara s njim i ponudi pomoć.

Osoba s kojom je razgovarao djelovala je dezorijentirano i rekla mu je da je upravo otpušten iz medicinske ustanove dok je još nosio pelene i papuče. Rekao je da ne može sam skinuti pelenu.

Pretpostavila je da bi ovaj gospodin mogao biti pogođen demencijom ili sličnim stanjem, što ju je navelo da proširi informacije po cijeloj zajednici u nadi da bi ga njegova porodica mogla locirati, ako se njezina pretpostavka pokaže tačnom.

Na njezino iznenađenje, činjenica da je ta osoba profesor hemije uhvatila ju je totalno nespremnu. U početku skeptična, ubrzo je otkrila njegovo opsežno znanje i njegovu sposobnost da se artikulira sa znanstvenom preciznošću.

U nastojanju da mu pomogne, dala mu je onoliko novca koliko je mogla, nagovarajući ga da kupi hranu i sve druge potrepštine koje želi. Nažalost, njezino je vrijeme bilo ograničeno jer je trebala uhvatiti autobus, pa je morala otići, ali veoma dirnuta ovom sitaucijom.