U današnjem postu ćete vidjeti 2 vrlo korisna prirodna recepta za sve presadnice, uključujući presadnice paradajza, paprike, krastavaca i druge biljke.

Prvi recept će omogućiti da vaše sadnice postanu gustoće i zdrave u roku od samo jednog tjedna, dok će drugi recept pomoći u zaštiti biljaka od raznih bolesti.

Za pripremu otopine koja će vam trebati:

Mljeveni cimet: koji će povećati imunitet i zaštititi sadnice od mnogih patogena. Počnimo s pripremom: jednu čajnu žlicu cimeta razrijedite u jednom litru tople vode. Ostavite otopinu da odstoji u tegli oko dva dana, nakon čega ćete filtrirati sediment i prskati sadnice po lišću jednom u 7 do 14 dana.


Druga organska i hranjiva besplatna prehrana će ojačati sadnice i pomoći im da rastu gusto i zdravo. Ova prehrana će pružiti mnogo mikroelemenata biljkama.

Sada idemo na pripremu druge otopine. Trebat će vam oko 3-5 krompira koje trebate oguliti, a zatim oguljenu kožicu staviti u lonac i preliti s 2 litre vode. Kuhajte smjesu 15-20 minuta. Nakon što se otopina ohladi, zalijte sadnice ispod korijena i ponovite postupak svakih 10-14 dana.

Hvala vam što pratite naše objave i u nastavku pogledajte video pripremu ovih dvaju otopina.