Jučer je srpska pop muzička scena pretrpjela veliki gubitak s odlaskom Aleksandra Đokovića. Ovaj izuzetno poštovani načelnik i osnivač Odjela za hirurgiju preminuo je u 53. godini, označivši kraj jedne ere. Dr. Đoković je bio poznat po svojim izuzetnim medicinskim sposobnostima, ali i po bliskim odnosima s brojnim poznatim ličnostima, uključujući i Sašu Popovića, osnivača “Zvezda Granda”.

Posebno se ističe operacija koju je izveo Kristini Matanoviću, učesniku ovog popularnog takmičenja, a Popović je finansirao ovaj zahvat kao znak prijateljstva.

Njihov odnos bio je istinski prijateljski, a gubitak drage osobe duboko je pogodio Popovića i sve koji su poznavali dr. Đokovića. Dr. Đoković je takođe bio poznat po svom javnom angažmanu, često gostujući u emisijama poput “Zvezda Granda”, gdje je nesebično dijelio svoje znanje i savjete o medicinskim temama.

U jednom od svojih intervjua, dr. Đoković je naglasio važnost pristupa medicinskim inovacijama s oprezom, naglašavajući potrebu za dokazanim i izdržljivim proizvodima koji će imati koristi za pacijente.

Nakon saznanja o njegovoj smrti, mnogi su izrazili tugu, uključujući i Šehar Ražnatović, koja je na Instagramu podijelila svoju duboku tugu zbog gubitka dr. Đokovića, prepoznajući da vrijeme neće izliječiti tu prazninu, ali da je važno naučiti živjeti s njom.