BEOGRAD – U Srbiji će jutros biti pretežno vedro, tokom dana se očekuje umerena oblačnost i pojačan južni i jugoistočni vetar, posebno u planinskim i koševskim predelima. Jake oluje očekuju se i na jugu Banata, saopštio je Republički zavod za hidrometeorologiju. Kiše će biti popodne i uveče na jugozapadu i jugu, a noću u većini predjela južno od Save i Dunava, a na visokim planinama kiša prelazi u snijeg.

Minimalna temperatura od 2 do 9 stepeni, a maksimalna od 14 do 19 stepeni. U Beogradu će ujutru biti pretežno vedro, tokom dana se očekuje umerena oblačnost i umeren do jak jugoistočni vetar. Minimalna temperatura od 7 do 9 stepeni Celzijusa, a maksimalna oko 18 stepeni.

U Srbiji će u utorak biti umereno do potpuno oblačno vreme sa kišom u pojedinim predelima i snegom na planinama, a za region Kosova i jugoistočnu Srbiju (Jablanički, Pčinjski i Pirotski okrug) – od 20 do 40 mm u 24. sati. U visokim planinama ovog područja (iznad 1.500 metara nadmorske visine) padat će jaka kiša i snijeg.

U ostatku Srbije očekuje se manje padavina zbog promene oblačnosti. Vjetar će kratkotrajno prelaziti na sjeverni i sjeverozapadni.