Dejan Dragojević, pobednički takmičar “Zadruge” i bivši učesnik rijalitija, u nedavnom otkriću, otvoreno je priznao svoje versko preobraćenje, obelodanjivši da je primio islam u protekle četiri godine. Naiem o tome se mnogo špekulisalo dok je bio u rijalitiju a nakon izlaska sve je sam priznao.

Nakon što se oženio bivšom suprugom Dalilom Dragojević, Dejan je doživeo verski preobraćenje. Iako je odlučio da ne razgovara o ovoj temi dok je učestvovao u rijalitiju, na kraju je otkrio svoju novu vjeru dok je posjetio Meku i Medinu tokom Ramazana.

Druga bivša takmičarka, Vesna Rivas, koja je takođe bila deo rijalitija “Parova”, tvrdi da je Dejan Dragojević, koji je prvobitno ušao u šou sa Dalilom, promenio ime u Zijad zbog prihvatanja islama. Prema Vesninim rečima, Zijad i Dejan Dragojević su jedno te isto.

Podsjetimo, Dejan Dragojević je održao govor u Meki, gdje je velikodušno podijelio dio svog duhovnog puta. Nalazim se u Meki, u Saudijskoj Arabiji, gdje je Allahov milostiv poziv upućen Njegovim odabranim sljedbenicima.

Iskustvo u koje sam trenutno uronjen je zaista neopisivo. Ovo sveto mjesto pripada isključivo Allahu, i ja sam ponizan Njegovim pozivom. Zajedno sa svojim suvjernicima iz Novog Pazara, Bosna i Hercegovina, bavio sam se bogosluženjem u svetim okvirima ovih zidina. Ovo hodočašće je značajan poduhvat za svakog muslimana, ali, kako je pojasnio Dejan, nije bez izazova. Unutar ovog mjesta neophodno je i proliti suze i prigrliti smeh.