Žena zagonetne prirode zauzima cenjeno mesto prve dame Srbije. Poznata je po svojoj eleganciji i jedinstvenom modnom stilu.

Nedavno je otišla na Instagram kako bi otkrila dijelove svog ličnog života, ostavljajući mnoge znatiželjne zašto rijetko ide u pratnji svog supruga. Istina leži u njegovim brojnim obavezama koje ga zaokupljaju. Tamara Vučić, rođena u Beogradu 1981. godine, svoje prve godine provela je u Loznici.

Nakon studija političkih nauka u Beogradu, zaposlila se u Ministarstvu spoljnih poslova.

Pre udaje za Aleksandra Vučića o njenom ranom životu zna se vrlo malo. Međutim, javno je objavljeno da je par razmijenio zavjete 2013. godine, uz oko dvije stotine funkcionera SNS-a, novinara i uglednih ličnosti. Tamara je prvo privukla pažnju javnosti kada je u listu „Informer“ objavljena njena i Aleksandrova fotografija tokom podnevnog obroka.

Uprkos tome, novinari su se trudili da otkriju mnoge detalje o drugoj supruzi prvog potpredsednika Srbije. Nažalost, nekoliko mjeseci kasnije, otkriveno je da je Tamara doživjela srceparajući gubitak svog nerođenog djeteta samo nekoliko dana prije očekivanog porođaja. Prema pisanju beogradske štampe, devojčica, koja je trebalo da dobije ime Neva, tragično je preminula pre nego što je prvi put udahnula.

Vučić je 10. juna 2017. na Tviteru podelio svoje oduševljenje zbog vesti da će ponovo postati otac. Samo nekoliko sedmica prije očekivanog termina, Tamara je rodila njihovog sina Vukana. O svojim roditeljskim iskustvima Tamara je otvoreno govorila u kratkim intervjuima u okviru UNICEF-ove kampanje „Svaki trenutak je bitan“. U oktobru 2017. godine u društvu prijateljice prisustvovala je modnoj reviji Igora Todorovića. Na pitanje o njenim modnim sklonostima, ponizno je priznala nedostatak stručnosti u ovoj temi, ali je izrazila divljenje Todorovićevim dizajnom.

Beograd 04.01.2023. tamara vucic, zena predsednika srbije aleksandra vucica
RINGIER foto Aleksandar Dimitrijevic

Tamara Vučić je poznata po svojoj averziji prema davanju intervjua i održavanju privatne ličnosti u javnosti. Shodno tome, veoma su ograničene informacije o njenom životu sa bivšim premijerom Srbije i sadašnjim predsednikom.