Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković sklopili su jednu od najskladnijih zajednica u srpskom showu. Njihova trajna veza traje preko 13 godina, a ljubav ih je blagoslovila s dvije prekrasne kćeri. Sada zaronimo u zadivljujuću priču o tome kako su im se putovi prvi put ukrstili…

Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, par poznat po skladnoj zajednici, pedantan je u održavanju imidža u javnosti. Unatoč projiciranju besprijekorne veze u javnosti, glumac je jednom prilikom otkrio da se u njihovom braku događaju trenuci ljubomore. Svoje osobne živote čuvaju s najvećim oprezom, a zajednička strast prema zanatu bila je ono što ih je u početku spojilo. Putevi su im se isprepleli tijekom suradnje na filmu Zona Zamfirova, a neočekivani razvoj duboke veze mnoge je zaprepastio.

  • Njihovo početno poznanstvo preraslo je u pravo prijateljstvo dok su surađivali na produkciji drugog filma, “Pljačka Trećeg Reicha”. Nakon raskida svojih veza, tijekom ljeta 2004. krenuli su na romantično putovanje, učvrstivši svoju ljubav brakom. Sloboda je bila očarana Vojinovim šarmom i duhovitošću, a zaista je nevjerojatno što mu je ostala prijatelj i u braku s Natašom. No, zajednica Nataše i Vojina bila je kratkog vijeka, zbog čega se glumac zaljubio u desetljeće mlađu kolegicu Slobodu Mićalović. Jasno se sjećam trenutka kada su nam se putevi ukrstili na snimanju ‘Zone Zamfirove’, kada je Sloboda još bila studentica.

Od početka je nikada nisam promatrao iz perspektive studenta, pogotovo s obzirom na to da su većinom bile žene. Kako je vrijeme odmicalo, snimatelj me pozvao da mu se pridružim u promatranju. U tom trenutku doživljavao sam je jednostavno kao nekoga tko će vjerojatno biti uključen u produkciju, bez da joj pridajem neke posebne fizičke ili osobne atribute”, ispričao je jednom prigodom Vojin. Fascinantno je da su Sloboda i Vojin, koji su se prvi put ukrstili staze kad je bila maloljetna, neočekivano su se našli kako zajedno slave njegovu momačku večer.

Nisu ni slutili da će im se putovi ukrstiti na tako dubok način. Sloboda se prisjeća: “Vojina poznajem od svoje 17. godine, još dok je radio na studentskom filmu. Ima nevjerojatan smisao za humor i zaista je nevjerojatna osoba. Živo se sjećam kako sam uoči njegovog vjenčanja provela snimajući film. set, uživajući u svakom trenutku svog samačkog života, bilo je to doista nezaboravno iskustvo.” Svoju vječnu ljubav Vojin i Sloboda zapečatili su 12. svibnja 2008. u svetim zidinama crkve Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj kosi. Ona je tada imala 26 godina, dok je on od nje bio desetljeće stariji.

  • Njihovi najdraži suputnici, Nikola Đuričko i Nataša Ninković, ne vežu samo blisko prijateljstvo, već i rade zajedno kao kolege. Tijekom godina, ovaj je par održao sretan i ispunjen brak, a iznenađujuće, njihova značajna razlika u godinama postala je izvor divljenja. Nastoje u potpunosti prihvatiti život, rješavajući sve sukobe koji se mogu pojaviti. Sretna sam što imam partnera po imenu Vojin, koji je deset godina stariji od mene, i zahvalna sam na njegovoj staloženoj i smirenoj prirodi. U trenucima nemira, on posjeduje izvanrednu sposobnost da umiri svaku situaciju. Život s cimerom često može dovesti do nesuglasica, a kamoli brak. Ipak, naša veza ostaje nepokolebljiva, iako sa suptilnim prizvukom napetosti i uzbuđenja, i ja to iznimno cijenim. Da je drugačije, bilo bi mi dosadno”, rekla je glumica.

Njihov brak, kao i svaki drugi, suočavao se s brojnim preprekama i nedaćama, no ljubav je na kraju pobijedila. Sloboda Mićalović tvrdi da kada je brak utemeljen i na ljubavi i na božanskoj sankciji, manevriranje kroz život postaje znatno lakše. Usred našeg trenutnog burnog svijeta, gdje je naš fokus često zaokupljen pukom borbom za preživljavanjem, integracija ljubavi u svaki aspekt može se pokazati neizmjerno teškim. Ipak, ostaje ključno njegovati duboko razumijevanje svog supružnika. Unatoč izazovima koji se javljaju u vlastitom braku, svakom sukobu pristupamo s nepokolebljivom predanošću ljubavi.

Odgajajući svoje kćeri blizanke, Veru i Milu, na tradicionalan način, postali su oličenje svoje zajednice. Kako bi pobjegli od gradskog kaosa, utjehu su pronašli u Čortanovcima, gdje posjeduju šarmantnu vikendicu s pogledom na Dunav. Iako je Slobode Mićalović nadaleko priznata kao jedna od najzadivljujućih glumica naše nacije, malo je onih koji su upućeni u melankolični narativ koji se krije ispod njezinog slavnog imena. Jednako su zagonetni i Vojinovi zagonetni pokušaji prije njegovog pohoda u glumačke vode.