Devedesetih godina prošlog veka, možda najbizarniji zločin ikada počinjen u Srbiji dogodio se na jugu Srbije, kada je muškarac imao seks sa svojom ljubavnicom u njenom domu kada je iznenada počeo da se grči od bolova i gubi svest! Uprkos mogućim posledicama po njen brak, žena je odlučila da pozove hitnu pomoć. Jedino što je čovjek mogao reći prije nego što je umro u bolnici je da je imao jake bolove u stomaku.

Odlučeno je da se izvrši obdukcija. Autopsijom je pregledana spoljašnjost tela i nije pronađeno ništa sumnjivo, ali je kasnije otkriveno da su muškarčevi unutrašnji organi pocepani. Tada su pronašli projektil u donjem dijelu stomaka!

Postojala je rasprostranjena neverica da pokojnik nije imao ulazne rane. Postavlja se pitanje – gdje mu je metak ušao u tijelo (?!)
Mrtvozornik je bio šokiran otkrićem i zamolio je kolege za pomoć. Tijelo je ponovo detaljno pregledano, a naprednom obdukcijom otkrivena je mala rana na žrtvinom anusu!

Meci su izletjeli kroz prozor!
Ispostavilo se da je upravo kroz taj dio tijela kobno zrno ušlo u stomak nesretnog ljubavnika. Istraga je počela. Prvoosumnjičena za ubistvo bila je ljubavnica, koja je rekla da nema nikakve veze sa incidentom.

Druga žrtva je bio njen suprug, ali muškarac nije ni sumnjao da mu je žena bila nevjerna, a imao je jak alibi – bio je na poslu kada se zločin dogodio.

Na ženinim rukama nije bilo tragova baruta, a policija je zaključila da ga ona nikada ne bi ubila u svojoj kući čak i da je bilo problema između njih dvoje. Najintrigantnije je da nakon detaljnog pregleda prostorije nije pronađen nikakav trag koji bi dokazuje da je u prostoriji pucano iz pištolja.

Pozvani su vrhunski stručnjaci iz oblasti sudske medicine iz Beograda. Počeli su da istražuju svemir centimetar po centimetar i njihova upornost se isplatila. Kako se pretpostavljalo da je metak uleteo kroz prozor, koji je u trenutku veze dvoje ljubavnika bio otvoren, ubrzo je primećeno da su dva oka pocepana u zavesi, koja je najčešće mrežasta.

Sada se policija nalazi pred teškim zadatkom – kako i gdje pronaći osobu koja je ispalila taj metak (?!) Ispada da nije bilo mrlje na životu pokojnika, ako izuzmemo činjenicu da je putovao sa udatom ženom. Bio je mrtav i niko nije imao razloga da ga ubije.

Seljani su počeli da se pitaju da li je neko pucao tog dana, ali svi pokušaji da se počinioci pronađu bili su neuspešni.

Kako na dan nesreće nije bilo pucnjave, inspektori su otišli u susjedno selo i čuli se od mještana, što im je bio prvi trag u rješavanju misteriozne slučajeve, prenio je Informer.

Tim je odveo istražitelje do kuće u kojoj su pronašli vlasnika, vojnog penzionera. Pitali su ga da li ima oružje i kada će ga koristiti. On je odgovorio da je prethodno ispalio metak u vazduh dok je čistio pištolj.

Forenzičari su uporedili metke pronađene u telu preminulog i utvrdili da je oružje korišćeno za ubistvo preminulog. Odnosno, projektil koji ubije muškarca tokom ljubavi putuje nekoliko kilometara i konačno u slobodnom padu sleti u njegov anus!

Policija je kasnije procijenila da nema šanse da neko bude povrijeđen na ovaj način, ali se to ipak dogodilo. Jedan vojni penzioner proglašen je krivim za ubistvo iz nehata.