Jasna, bivša supruga Šerifa Konjevića, trenutno prodaje raskošnu kuću u naselju Sokolović, koja je nekada bila njihovo zajedničko prebivalište. Ova je vijest izazvala dosta nagađanja, osobito unutar zajednice zabave, gdje su predložene brojne teorije.

Postoji nekoliko čimbenika koje treba uzeti u obzir, kao što je potencijalno Jasnino preseljenje u zapadni svijet, emocionalne posljedice njezinog prošlog braka, pa čak i šuškanja o skoroj svadbenoj ceremoniji. U posljednje vrijeme moja je pažnja potpuno zaokupljena mojim umjetničkim bavljenjem, jer se svim srcem posvećujem istovremenom slikarskom i književnom radu. Naravno, središnja točka moje knjige vrti se oko mojih vlastitih iskustava s estradnim emisijama, teme koja me istinski zaokupila.

  • Sentimentalna vrijednost doma iz mog djetinjstva, koju su mi prenijeli moji roditelji, neizmjerna je. Njegovo spokojno i slikovito okruženje oduvijek je služilo kao neizmjerno vrelo inspiracije. Nakon pažljivog razmatranja, donio sam odluku da prodam ovo voljeno prebivalište u Coloniji. Međutim, radije bih taj izbor zadržao u tajnosti i izbjegao privlačenje nepotrebne pozornosti. Iako često odlazim u zapadne zemlje, moji su boravci kratki, jer je teško otrgnuti se od zadivljujuće privlačnosti Sarajeva. Važno je napomenuti da sam otvoren za istraživanje raznih prilika i nisam odbacio niti jednu od gore navedenih mogućnosti. Ova razmišljanja Jasna je na diskretan način prenijela za Express ba. Početkom ove godine ekipa Kurira imala je privilegiju posjetiti nesvakidašnju Šerifovu rezidenciju, izuzetnu vilu smještenu u Sarajevu.

U iskazu nevjerojatne velikodušnosti, pjevač nas je ljubazno primio u svoju rezidenciju, dajući nam priliku da osobno svjedočimo raskoši i veličanstvenosti po kojoj je poznat. Kad smo se približili pjevačevoj kući, naš fokus je odmah zaokupio izvanredan ulaz, spektakl za koji kažu da nema para. Ova impozantna željezna vrata stoje na impresivnoj visini, ostavljajući u čudu sve koji ih susretnu.

Slučajni promatrač možda neće primijetiti prisutnost izvanrednih umjetničkih djela koja krase dvorište. Dodatno, unutar prostora nalazi se divna ljetna kućica i osvježavajući bazen. Važno je napomenuti da je u uređenju interijera vile značajnu ulogu odigrao pjevačičin drugi suprug, koji preferira diskretnu prisutnost. Nakon razvoda od Šerifa, Jasna je krenula na romantično putovanje s Ninom Rešićem.

Rođen u Sanici kod Ključa 1958. godine, Šerif Konjević je rano djetinjstvo proveo u Ključu pored roditelja i braće Adema i Mehmeda. Otac mu je bio na više funkcija, poput oficira u Jugoslavenskoj narodnoj armiji (JNA), sekretara Komiteta KPJ, sekretara škole i općinskog predsjednika. Osvrćući se na svoje djetinjstvo, Šerif se nostalgično prisjeća svoje nestašne naravi i posljedica koje je snosio zbog svojih postupaka. U dobi od šest godina već je gajio snažnu težnju da postane pjevač, čak je pribjegao korištenju limenke kao svog improviziranog mikrofona.

Glazbeni nastupi Šerifa obuhvatili su sevdalinke i tradicionalne narodne pjesme. Posvetio se uzvraćanju majčinog nepokolebljivog ohrabrenja kroz cijelo svoje postojanje. Iako nije osobito uživao u vremenu koje je proveo u školi, pokazao je izvanredne akademske sklonosti, posebno u polju matematike, bez napora postizajući pohvalne ocjene uz minimalan napor. Nakon završene osnovne škole, paralelno se vanredno školovao u srednjoj kulinarskoj školi, iskazujući svoj izuzetan talenat kao solista banjalučkog KUD-a „Vaso Pelagić“.

U potrazi za zaposlenjem donosi odluku o preseljenju u Sloveniju. No, po dolasku je vrlo brzo shvatio da nema perspektive za posao u odabranoj struci. Zbog toga se vratio u Bosnu i Hercegovinu i zaposlio se kao pjevač u restoranu u Sanskom Mostu. Tamo je privukao pozornost renomiranog harmonikaša i skladatelja Ljube Kešelja koji je odmah prepoznao njegov izniman talent i bez gubljenja vremena snimio njegov zadivljujući vokal. Kešelj je potom ovo uzbudljivo otkriće podijelio s profesorom Damjanom Babićem, koji ga je srdačno pozvao da dođe u Sarajevo. S osiguranim mjestom u prestižnom baru “Kum”, iz noći u večer upustio se u niz očaravajućih nastupa, osvajajući publiku i pretvarajući konobu u užurbano središte željnih posjetitelja.