Ceca Bojković se ističe kao jedna od najistaknutijih glumica koje je Srbija ikada imala. Pored mnogobrojnih uloga na filmu, televiziji i pozornici, odigrala je ključnu ulogu u životu svoje kćerke Katarine, koja je postala jedna od najpoznatijih glumica. Ceca je lično prošla kroz mnoge izazove i prepreke zajedno sa svojom kćerkom tokom njenog odrastanja, a vrhunac njenog oduševljenja dogodio se kada je Kaja napokon dobila priznanje koje je Ceci uvek izmicalo tokom njene uspješne karijere.

„Kao majci, najveću radost mi je pružio trenutak kada je Kaja dobila prestižnu Sterijinu nagradu – upravo ono priznanje koje mi je uvijek izmicalo“, izjavila je Ceca Bojković. Poznata po svojoj neustrašivoj odlučnosti, Ceca je uvijek bila borac u ostvarivanju svojih ciljeva. Tokom svog života, doživjela je tri duboke ljubavi, odrekla se njih kada je čarolija izblijedjela, a istovremeno ih ponovno prihvatila unatoč društvenim normama. Tokom studiranja na Akademiji, Svetlana je upoznala Miloša Žutića, koji će kasnije postati njen prvi suprug. Nakon što je završila školovanje 1970. godine, suočila se s poteškoćama u trudnoći i krajem 1972. godine rodila je svoju kćerku Katarinu, poznatu kao Kaja. Ovu informaciju Svetlana je podijelila u intervjuu za “Politiku”. U meni je tinjala želja za roditeljstvom, no suočavala sam se s brojnim izazovima na putu do majčinstva. Stoga, kada je došla trudnoća, prihvatila sam je kao božanski dar.

Radost mi je ispunila srce dok sam nosila svoje dijete, a um mi je bio ispunjen isključivo pozitivnim emocijama. Sam trenutak rađanja postao je transcendentno iskustvo, gotovo kao veza sa samim univerzumom. Jer u tom trenutku, kada sam čula prvi plač moje drage Kaje, nije postojalo ništa što bi moglo biti usporedivo”, izjavila je ona. Nepromjenjiva podrška Cece Bojković prema kćerkinom glumačkom putu ukorijenjena je u njenom osobnom razumijevanju izazova koje ta karijera donosi. Razmišljajući o njihovim povezanim putovanjima u svijetu glume, Ceca Bojković priznaje da kada je sudbina uključila glumu, pojedinac i njegov potomak postaju izvođači. Kroz čitavo umjetničko putovanje, Kaja je dobijala neprestanu podršku ne samo od supružnika, već i od same Cece Bojković.

Prevazilaženje prepreka trijumfom ispunjava Cecu Bojković zahvalnošću, prepoznajući da nije svakome dato iskusiti radosti roditeljstva i voditi život koji ispunjava. Glorija, glumica koja je utjelovila lik, dijelila je svoje zadovoljstvo pričom o vlastitom životu, s radošću otkrivajući sreću i ispunjenje koje je pronašla uz partnericu Katarinu. Iako je istaknula izostanak unuka koji bi nastavili obiteljsku tradiciju, naglasila je sveobuhvatnu prirodu njihovog zajedničkog putovanja, obuhvaćajući sve njihove stremljenja i postignuća u ovom prolaznom postojanju. U nedavnom ažuriranju na društvenim mrežama, glumica je otkrila dolazak njihovog djeteta, Kaje, kao poseban blagoslov. Unatoč prethodnim izazovima s trudnoćom, prihvatila je tu trudnoću kao dragocjen dar iz neba. Prilazeći čudesnom trenutku porođaja s nepokolebljivim pozitivnim stavom, promatrala ga je kao duboku kozmičku pojavu.

Kada je prvi put čula plač svog djeteta, Caina, ispunjena je neopisivim osjećajem divljenja i radosti. Što se tiče osobnih veza, Katarina Žutić već desetljeće uživa u skladnom i blagoslovljenom partnerstvu s glazbenikom Nemanjom Aćimovićem. Prije toga, bila je u braku četiri godine sa Sašom Lazarevićem. Tijekom procesa razvoda braka, jasno je izražavala svoje nespremnost za ulazak u ljubavne veze s drugim muškarcima.