Tijekom proteklih nekoliko mjeseci, dok se Kate Middleton suočavala s ozbiljnom bolešću, došlo je do značajnog prisjećanja i usporedbe s Lady Dianom. Obje su žene doživjele tragične krajeve, zbog čega su se mnogi u Engleskoj zapitali je li Kate možda doživjela slična sudbina.

Samo šest mjeseci nakon njihovog prvog susreta, Charles, budući kralj i sin kraljice Elizabete II., zaprosio je Dianu Spencer. Nekoliko mjeseci kasnije, 29. srpnja 1981., sklopili su brak, izmijenivši svoje svete zavjete. Njihovo vjenčanje održano je u velebnoj londonskoj katedrali svetog Pavla, nakon tradicionalne anglikanske ceremonije. Par je svečano objavio svoju obvezu bezvremenskim riječima: “Da.” Ova značajna prilika osvojila je svijet tijekom 20. stoljeća, posluživši kao opipljiva manifestacija bajki i odagnavši sve sumnje u njihovo postojanje. Događaj je okupio nevjerojatnu globalnu publiku od preko 750 milijuna gledatelja, dok je 3500 cijenjenih gostiju bilo nazočno kako bi svjedočili ovom povijesnom spoju.

Usred značajne usredotočenosti i nadzora, brojne su zamršenosti uspjele izbjeći pozornost čak i najpažljivijih promatrača. Jedan takav slučaj dogodio se tijekom razgovora između Diane i njezine rodbine nakon njihovog pojavljivanja na poznatom balkonu Buckinghamske palače. U želji da otkrije istinu, The Daily Mail angažirao je vještine čitača s usana, koji su proveli temeljitu analizu. Njihova otkrića otkrila su dosljedan obrazac: princ Charles je svojoj voljenoj ženi stalno davao komplimente, uvjeravajući je u njezin besprijekoran izgled.

  • Nadalje, u jednom ju je trenutku zaprosio, a ona je njegovu prosidbu prihvatila. Također je opisao čin ljubljenja kao nježno spajanje usana, gestu koja simbolizira ljubav. Nakon što se ostatak obitelji pridružio kraljevskom paru, Charles je primijetio spor napredak postupka, naglašavajući važnost toga da svi imaju obrok. Kraljica Elizabeta je pokazala prema gomili okupljenoj ispod balkona i usmjerila pozornost Lady Di na posvećene pojedince koji su cijeli dan strpljivo čekali da je ugledaju. Prema insajderima koji su upoznati s princezom Dianom, njezino oklijevanje nije umanjilo njezino uzbuđenje zbog glamura koji prati njezin brak s princem. Saznavši za prosidbu budućeg kralja, obuzela ju je mješavina suza i slavljeničkog šampanjca.

Prije njihovog vjenčanja, Charles je priznao astrologinji Lady Diane, Penny Thornton, da je ne voli, što je princezi nanijelo veliku bol. U knjizi kraljevskog biografa Roberta Jobsona iz 2018. otkriveno je da je Charles razmišljao o otkazivanju vjenčanja jer je vjerovao da su on i Diana nekompatibilni. No, oklijevao je raskinuti zaruke iz straha od mogućih katastrofalnih posljedica. Tijekom godina, kraljičin glasnogovornik, Diki Arbiter, stalno je naglašavao da je par bio jako zaljubljen i da su imali snažnu fizičku privlačnost tijekom prvih dana svog braka.

Nakon razmišljanja, jasno je da je od samog početka postojala autentična veza definirana istinskom privrženošću i radošću, što potvrđuju Dianina posthumno objavljena otkrića. Princeza je iskreno priznala da je dan vjenčanja bio okaljan prisustvom Charlesove dugogodišnje ljubavnice, Camille. Lady Di je otkrila da je večer prije vjenčanja doživjela mučan napad bulimije, konzumirajući pretjeranu količinu hrane i nakon toga se osjećala izrazito loše.