– Mnogo je zanimljivih priča iz stvarnog života, koji se mogu pronaći na društvenim mrežama. Mi danas govorimo o krađi djece, koje je jako učestalo u posljednje vrijeme, a sve više osoba izlazi u javnost sa svojim šokantnim pričama. Slijedi i priča iz Bosne i Hercegovine, koja je i viralna postala.

  • Zahvaljujući prostranstvu interneta, sada imamo pristup pričama i iskustvima ljudi širom svijeta. Jedan poseban incident imao je dubok uticaj na lokalnu zajednicu, što je dovelo do stvaranja dokumentarnog filma. Miloš Kuprešanin je 8. septembra 2018. godine primio poražavajuće vijesti tokom posjete Kliničkom centru u Republici Srpskoj, Banja Luka. Poruka iz bolnice ga je obavijestila o nesretnoj smrti njegovog djeteta. Uprkos srceparajućim vestima, bilo je tračaka nade jer im je Miloševa supruga Ya rodila ćerku Saru. Uprkos tome što je bila u osmom mesecu trudnoće i uzimala lekove, Aleksandra je uspešno rodila bebu. Medicinski tim je potvrdio da je Sara rođena živa i uplakana.

Miloš i Aleksandra, subjekti istraživačkog dokumentarca “Gde je Sara?”, samo 48 sati nakon incidenta susreli su se sa srceparajućom vesti – njihova dragocena beba je tragično preminula. Šokantno, ožalošćeni roditelji tvrde da je njihova kćerka na brzinu sahranjena bez ikakvog upita ili pristanka. Još od tog kobnog dana, krenuli su u neumornu potragu da lociraju njene posmrtne ostatke, čvrsto vjerujući da navodno groblje nije ostavilo nikakav trag njihovog voljenog djeteta.

Aleksandrina trudnoća je tekla bez ikakvih problema, sve dok… Prilikom poseta ginekologu u sedmom mesecu, otkriveno je da je dobila polihidramnion. Kako bi riješila ovu zabrinutost, njen ginekolog je preporučio specijalizirani ultrazvuk u UKC RS.

Po dolasku Aleksandre, lekari su preneli vest da ona mora hitno da otputuje u Beograd, jer njihovi lekari nisu u stanju da obave neophodnu proceduru. Ljekari nisu dali nikakva dodatna pojašnjenja po ovom pitanju. Usred noći, naglo su je probudili iz sna i uradili još jedan CTG, koji je otkrio da je imala kontrakcije 6. septembra i da joj je potreban hitan carski rez.

Nakon završetka procedure, primjetan je izostanak jauka odojčadi. Umesto toga, Aleksandrin pogled je pao na babicu koja je izlazila iz sobe, držeći novorođenče u svom zagrljaju. Istovremeno, drugi član medicinskog osoblja je vešto zatvorio rez, dok je doktorka prišla i radosno rekla: „Čestitam, Aleksandra! Podarila si se dragocenim poklonom zadivljujuće devojčice“.

Sa težinom od 1,9 kg i dužinom od 45 cm, ušla je u svijet snažnim povikom, demonstrirajući svoju živahnost. Kako bismo osigurali njeno dobro, preduzeli smo potrebnu mjeru da je smjestimo u inkubator. Možete biti sigurni da se sve vodi kako treba“, uverila je Aleksandra.

Po primitku vijesti o Sarinom preživljavanju, medicinsko osoblje je odmah obavijestilo Sarinog oca i Aleksandrine roditelje, koji su sa nestrpljenjem čekali novosti u hodniku. Na kraju je Drago Blagojević, Aleksandrin otac, imao priliku da upozna mladu devojku. Talas nostalgije preplavio ga je dok je posmatrao Aleksandrininu kosu dugu tri centimetra, koja je podsećala na njegov nekada tamni ten.

Roditelji su 7. septembra dobili uznemirujuću vest od lekara, koji su otkrili postojanje “specifičnih komplikacija” i savetovali da se dete prebaci u Beograd zbog delimičnog gubitka Sarinog digestivnog trakta. Nakon toga, roditelji UKC-a dobili su vijest da je Sara kidnapovana 11. septembra i položena na Novom groblju u Banjaluci. Zapanjujuće, sve što je pronađeno na groblju bila je boca Coca-Cole. Jeziva praznina zahvatila je nečiju dragocjenu imovinu, dijete, i sahranila ih kao da njihovo postojanje nema nikakvog značaja.

Otkrivanje pravog identiteta oca je apsolutno zapanjujuće. U neočekivanom preokretu, preminulo dijete je tragično oduzeto smrću i položeno na počinak na nekonvencionalan način. Otkrivanje identiteta djetetovog oca je zaista zapanjujuće otkriće. Uznemirujuća priča se nastavlja dok se odvija još jedan uznemirujući incident.

Ožalošćeni roditelji na Novom groblju dobili su obeshrabrujuću vijest da njihova djeca nisu tamo položena, već u banjalučkom Pobremu. Odlučni da otkriju istinu, dobili su potrebnu dozvolu da iskopaju navodno groblje.

  • Unatoč njihovoj nevjerici, sve što su otkrili bila je odbačena medicinska rukavica i prazna plastična boca Coca-Cole. Bez straha, ustrajali su u otkopavanju susjedne grobnice, samo da bi otkrili da prikupljeni DNK dokazi ne odgovaraju dokazima mlade Sare. Iako su policija i tužilaštvo obaviješteni o incidentu, nisu smatrali potrebnim da se provede istraga o nesretnoj smrti djeteta.