Pravilna njega lica zahtijeva ključni korak uklanjanja šminke prije spavanja. Zanemarivanje ovog važnog zadatka može rezultirati nizom neželjenih problema s kožom, uključujući ali ne ograničavajući se na akne, suhoću, iritaciju i začepljenje pora.

Imperativ je, a ne diskrecijsko, ukloniti šminku prije spavanja. Dosljedna praksa čišćenja lica prije spavanja ima ključnu ulogu u održavanju dugoročnog zdravlja i sjaja kože. Zanemarivanje skidanja šminke može dovesti do začepljenja pora, što može dovesti do pojave akni i iritacije kože. Štoviše, sloj kozmetike na licu čini barijeru koja ometa prirodni piling i proces pomlađivanja kože. Posljedično, to onemogućuje proizvodnju kolagena i pridonosi preranoj manifestaciji znakova starenja.

Prema mišljenju dermatologa i portala MSN, kombinacija čestica šminke i onečišćenja okoliša može rezultirati smanjenjem proizvodnje kolagena, potencijalno uzrokujući pojavu finih bora i preuranjenih znakova starenja.

Nježna koža oko očiju posebno je osjetljiva na ozljede kada se šminka ostavi preko noći. Prisutnost čestica šminke u neposrednoj blizini oka može dovesti do infekcija, iritacije, pa čak i potencijalnog oštećenja rožnice. Upravo je zato ključno marljivo čistiti lice, a posebnu pozornost posvetiti uklanjanju svih tragova šminke, posebice oko očiju, prije no što odete na noćni počinak.

  • Pravilno čišćenje lica ključni je korak koji se ne može zanemariti. Za učinkovito uklanjanje šminke neophodno je koristiti odgovarajuće sredstvo za uklanjanje šminke. Za osobe s masnom kožom savjetuje se da se odluče za pjenu za skidanje šminke uz vlažne maramice. S druge strane, oni s osjetljivom kožom trebali bi razmisliti o korištenju nježnog gela za čišćenje, uz proizvode koji nude pojačanu hidrataciju.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.

Simptomi depresije obuhvaćaju više od samog emocionalnog stresa; mogu se očitovati kao umor i stalni osjećaj umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može predstavljati fizičke znakove, uključujući stalnu iscrpljenost, poremećaje u obrascima spavanja i smanjeni apetit.

Kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i održali optimalnu razinu energije, preporučljivo je uključiti veću količinu svježih namirnica u svoju prehranu, osobito onih koje obiluju vitaminom C. Osim toga, bitno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i održavanju zdrave energetske ravnoteže. Preporuča se ograničiti unos šećera i prerađene hrane kako biste spriječili nagli val energije praćen brzim padom i osjećajem iscrpljenosti.

Bavljenje tjelovježbom još je jedna opcija koju treba razmotriti. Iako možda nije najprivlačniji izbor, održavanje dosljedne rutine tjelesne aktivnosti ima potencijal uvelike poboljšati vaše emocionalno stanje i potaknuti vašu vitalnost. Preporuka je da svakodnevne šetnje na otvorenom pređu u naviku, pišu Vijesti.me.