Prošlo je nešto više od godinu dana od nesretne smrti Muamera Zukorlića, a znatiželja javnosti o njegovim suprugama i djeci koju je ostavio ne jenjava. Običnim ljudima nikako ne ide u glavu da jedan muškarac može u isto vrijeme d abude oženjen sa više žena. Međutim, na ovim prostorima je to i više nego moguće.

Elma Elfić, druga supruga rahmetli muftije Muamera Zukorlića, aktivno se druži sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama, redovito dijeleći uvide u svoj privatni i profesionalni život putem videa. Njezini besprijekorni modni odabiri stalno dobivaju izljeve pozitivnih povratnih informacija od njezinih obožavatelja. Nedavno je Elma Elfić, poznata po svom elegantnom ponašanju, osvojila još više srca odmakom od svog uobičajenog stila u najnovijoj objavi na Instagramu.

Odjenuvši upadljivu plavu košulju, profinjenu vestu, elegantne hlače, moderne sunčane naočale i zadivljujući ovratnik, Elma Elfić pobrala je pregršt pohvala svojih obožavatelja koji su njenu odjeću ocijenili neosporno izuzetnom. “Ansambl koji doista ostavlja bez daha”, “Pravi modni pionir”, “Tako izuzetna dama” samo su neki od brojnih komplimenata koji su preplavili odjeljak za komentare.

  • Elma Elfić povremeno ljubazno podijeli snimke svoje djece, dok joj se kćeri nerijetko pridruže na raznim druženjima i izletima. Vrijedi spomenuti da je Muamer Zukorlić, rahmetli muftija i poslanik u Skupštini Srbije, imao ukupno osmero potomaka koji su proizašli iz dvije zajednice – prvobitnog braka s Umijom Zukorlić i šerijatskog braka s muftijom Elmom.

Osoba koja je preuzela njegovu političku funkciju potomak je Usame Zukorlića, istaknute ličnosti kako politike, tako i online platformi. Velika je vjerojatnost da ste već upoznali njegovu braću i sestre, iako možda niste znali da su oni zapravo stariji potomci umrlog muftije.

Sežda, poznata modna kreatorica, i Nejma, priznata slikarica, postigle su zapažene uspjehe u svojim oblastima. Vrijedi spomenuti da je muftija Muamer Zukorlić, koji je nažalost preminuo 6. novembra 2021. godine u 51. godini života, iza sebe ostavio dvije supruge, osmero djece i sedmero unučadi.

Nakon Zukorlićeve smrti, Sedžda Zukorlić, poznata modna dizajnerica, oglasila se na raznim društvenim mrežama kako bi podijelila iskrenu poruku. Prenijela je ideju da smrt ne označava kraj za one koji nastavljaju svoje putovanje, dok prelaze u vječno kraljevstvo. Unatoč tome što je prije nekoliko trenutaka hodao planetom Zemljom, smrt prekida fizičku vezu pojedinca s njim. Sedžda je priznala duboku i trajnu ostavštinu koju je njen otac ostavio iza sebe, a zavjetovala se da će je poštovati i ovjekovječiti djelima milosrđa. Svaki otkucaj njezina srca služit će kao dokaz njegove trajne prisutnosti. Za kraj, Sedžda je izrazila ljubav prema svom babi.

  • Sežma Zukorlić prenijela je srdačnu poruku svom preminulom ocu, izražavajući nepokolebljivo iščekivanje njegovog toplog zagrljaja. Ispunila je njihove višekratne razgovore o izradi suvremenog modela inspiriranog bošnjačkim prslukom i poslala ga u Torino. Iako mu ga nije mogla predočiti do završetka, uvjerila ga je da će nedvojbeno osjećati golem ponos. Uz osmijeh, baka je odgovorila: “Ostavimo to.” Nažalost, njezin otac je preminuo prije nego što je imala priliku pokazati konačni proizvod, ali ona čvrsto vjeruje da bi on bio presretan da svjedoči njegovom završetku.

Nakon smrti svog oca, Sežda je izrazila svoju duboku tugu i prazninu koju je ostavio njen voljeni nano dok je dijelila posljednje zamršenosti bošnjačkog kaftana koji je mukotrpno izradila. Svaki trenutak proveden s bakom bio je cijenjen, jer je pružala smjernice, konstruktivne povratne informacije, nepokolebljivo ohrabrenje i blistav osmijeh. Srdačna Seždina poruka, popraćena slikama kaftana koje njen rahmetli otac Zukorlić nikada nije imao priliku vidjeti, odjekivala je njenom neizmjernom zahvalnošću Allahu za svaku darovanu blagodat. Snažna veza između Sežde i njezine sestre bila je vidljiva u iskrenoj počasti koju je odala, ponosno se nazvavši sestrom uz video koji prikazuje postignuća Nedžme Zukorlić. Kao talentirana umjetnica, Nedžma je svoje umijeće već pokazala kroz dvije vrlo uspješne samostalne izložbe u Novom Pazaru i Beogradu.

Kako piše Sandžak press, Nedžma Zukorlić rođena je u Novom Pazaru 9. aprila 1996. godine, a školovanje je završila u novopazarskoj medresi “Gazi Isa-beg”. Trenutno je na postdiplomskom studiju filoloških nauka, specijalizacija bosanski jezik i književnost, kao i srpski jezik i književnost. Godine 2021. uspješno je stekla zvanje magistra likovnih umjetnosti na Odsjeku za slikarstvo Fakulteta likovnih umjetnosti u Beogradu. Uz dvije samostalne izložbe, jednu u Novom Pazaru i drugu u Beogradu, sudjelovala je i na 36 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, uključujući tri međunarodne likovne kolonije.