– Jako veliki procenat osoba koji koristi veš mašinu u svakodnevnoj upotrebi, koristi tek par značajki na samom dugmetu od mašine. Ostale funkcije uopšte i ne provjerava, niti ih je ikada i koristio….

Strojevi za pranje rublja nude brojne značajke, no značajan dio korisnika ih ne uspijeva u potpunosti iskoristiti i ostaju nesvjesni njihove namjene. Među tim manje poznatim simbolima je zagonetna ikona “leptira”, koja je izazvala zbunjenost i rasprave među korisnicima na raznim platformama društvenih medija. Nakon što je naišao na zbunjujuću ikonu na svojoj perilici rublja, korisnik Twittera obratio se društvenim mrežama tražeći razjašnjenje. U pokušaju da razotkrije misterij iza simbola leptira, obratio se online zajednici, posebno zatraživši retweet za pomoć.

Ovaj jednostavan upit brzo je postao popularan, izazvavši gomilu komentara i zaokupivši interes mnogih. Iako je bilo šaljivih primjedbi o simbolu koji predstavlja “leptiriće u trbuhu”, bilo je pojedinaca koji su točno prepoznali njegovu stvarnu svrhu. Amblem leptira na perilici rublja služi kao indikator za specijalizirani program prilagođen nježnom čišćenju osjetljivih tkanina poput svile, satena i zavjesa. Svrha programa “Butterfly” je pružiti opciju nježnog pranja za malo zaprljano rublje.

Posebno je dizajniran za korištenje mlake vode i minimalnog ciklusa centrifuge, osiguravajući da se s osjetljivim tkaninama postupa pažljivo i da se ne izlože nikakvim ozljedama. Osim toga, ovaj program je i vremenski učinkovit jer traje manje vremena u usporedbi s redovnim ciklusima, čime se smanjuju šanse za nastanak bilo kakve štete. Jeste li upoznati sa značenjem simbola leptira na vašoj perilici rublja? Velik broj korisnika nije svjestan cijelog niza značajki koje nude njihove perilice rublja.

Uključivanje programa “leptir” služi kao najbolja ilustracija kako dodatne funkcije mogu uvelike poboljšati proces pranja rublja, osobito kada se radi o osjetljivim materijalima. Iskusite učinkovitost ove funkcije u očuvanju kvalitete vaše odjeće koristeći je sljedeći put kada perete osjetljivo rublje. Uobičajeno je opažanje među domaćicama da se stanje rublja pogoršava nakon svakog ciklusa pranja. Majice gube na živosti i ne čiste se kako treba, a kroz odjeću se širi neugodan miris nalik kombinaciji znoja i dezodoransa.

Kako bi to spriječili, mnogi pojedinci svoju odjeću odlučuju prati na 30 i 40 stupnjeva, što je velika pogreška, jer te temperature ne utječu na bakterije… Rješenje za ove uobičajene probleme postoji na način koji je potpuno nepredviđen. Možda će vam biti teško povjerovati, ali odgovor leži u granicama vaše vlastite kuhinje! Prije nego što uključite perilicu, jednostavno dodajte veliku žlicu soli u neiskorišteni odjeljak. Kada dođe trenutak da očistite svoju odjeću, sol će bez napora ući u bubanj i učiniti svoju čaroliju… Koja je svrha dodavanja soli tijekom pranja rublja?

Uklanjajući sav dugotrajni deterdžent s odjeće, ovaj vitalni začin koji se nalazi u našoj kuhinji pomaže u borbi protiv neugodnih mirisa. Nadalje, učinkovito uklanja rizik od alergija kod osoba s preosjetljivom kožom. Nadalje, uključivanje soli u vašu rutinu pranja rublja ne samo da revitalizira tkaninu i štiti od izbljeđivanja, što je uobičajena pojava nakon višestrukih pranja, već također ubrzava proces sušenja. Ova značajka pokazala se posebno korisnom tijekom loših vremenskih uvjeta, omogućujući vam da učinkovito sušite svoje rublje u zatvorenom prostoru unutar granica vašeg stana ili kuće. Sipanje soli izravno u bubanj perilice još je jedna opcija, iako je njezina učinkovitost u rješavanju ovih problema smanjena.