Jeste li upoznati s pjevačem prikazanim na fotografiji? Brojni su pojedinci koji su pogriješili pretpostavivši da je Svetalana (Ceca) pjevačica. No, sljedeći podaci otkrit će pravi identitet pjevačice. U trenutnom glazbenom krajoliku prevladava percepcija da su popularni umjetnici previše opušteni i ranjivi.

  • Međutim, važno je napomenuti da je isti trend bio uočen među pop i folk glazbenicima tijekom 1980-ih. Jedan od takvih primjera je i folk pjevačica Biljana Jevtić, koja je postala članica benda nakon što je izdala svoj album prvijenac 1983. godine. Na društvenoj mreži Instagram pojavila se fotografija pjevačice iz prošlog puta na kojoj se jasno vidi primjetna razlika u godinama.

Biljanina pjevačka karijera vrti se oko tema nevine, radosne i slomljene ljubavi, no na njezinu slavu dodatno je utjecala poznata fotografija koja ne prestaje kružiti društvenim mrežama. Ova ju je slika uhvatila razodjevenu. Pjevačica već nekoliko godina uživa u blaženom braku s Aleksandrom Ilićem, također pjevačem, a zajedno su blagoslovljeni sinom Ivanom.

  • Biljana Jevtić, poznata srpska folk pjevačica, nadaleko je poznata po svojim zadivljujućim pjesmama poput “Evo ti srca na dlanu”, “Proklet da je ovaj život”, “Opasna je igra ta”, “Suzo jedina” i mnogi drugi. Rođena 17. listopada 1959. u selu Grejač, između Aleksinca i Niša, od ranih osamdesetih živi i radi u Beogradu. U braku sa pjevačem Aleksandrom Acom Ilićem imaju sina Ivana. Biljana je solo karijeru započela kao pjevačica niškog kulturno-umjetničkog društva.

Bilo je to tijekom natjecanja “Prvi glas Srbije” gdje je pokazala svoj talent izvodeći pjesmu “Anica ovče čuvala”. Njezina iznimna izvedba donijela joj je prvu nagradu publike i žirija. Radmila Todorović Babić, koja je bila prisutna na natjecanju, uočila je Biljanin izuzetan talent i pozvala je godinu dana kasnije u Beograd na snimanje albuma. Biljana je 1983. godine izdala svoj debi album pod nazivom “Biće bolje” koji je pobrao zapažene pohvale kritike i publike.

  • Od tada je objavila ukupno 12 albuma, a najuspješniji su joj “Evo ti srce na dlanu” i “Krelet da je ovaj život”. Izuzetan talenat na raznim renomiranim festivalima kao što su “MESAM”, “Hit parada”, “Moravski biseri”, “Lira” i “Grand” zajedno sa suprugom Acom Ilićem krenula je na svetsko putovanje, turneju Rođena 1959. godine u selu Grejač u Nišavskom okrugu, Biljana je odrastala u velikoj, živahnoj obitelji dijeleći malu dvosobnu kuću s roditeljima, mlađom sestrom, djedom i stricem Još nekoliko starijih rođaka, rado se prisjeća svog idiličnog djetinjstva, unatoč zahtjevnom obilasku poslova u selu, a popodne je bilo ispunjeno pomaganjem roditeljima u kućanskim poslovima ili radu u polju.

 

Biljana bi ustajala u zoru, potaknuta očevim blagim povlačenjem kose, označavajući početak novog dana. Nevjerojatno, nikad joj ništa nije bilo teško i uvijek je uspijevala pronaći vremena i za učenje i za drage trenutke sa svojim vršnjacima. Subotnji plesnjaci u Grejaču bili su izvor velikih intriga.

  • Ova okupljanja pružila su jedinstvenu priliku svima da se opuste i uživaju. Međutim, djevojke su uvijek bile u pratnji majke, zbog stroge i tradicionalne naravi njihova oca. Kao odličan đak u osnovnoj školi izborila je upis u cenjenu Srednju elektrotehničku školu u Nišu. U prve dvije godine svakodnevno je putovala iz Grejača u Niš autobusom, dok na kraju nije odlučila živjeti kod svoje tete.