– Sve je šokirala vijest, kada se saznalo da je preminula popualrna srpska pjevačica Slađanaa Milošević. Smrt je došla naprasno, i ono možda najbolje po nju je to, da se nije mučila, i da je faktički preminula u snu. Mi danas govorimo o njenoj ostavštini, i kome zapravo pripada njeno nasledstvo nakon njene smrti.

Dana 26. ožujka kultna glazbena senzacija Aleksandra Slađana Milošević nažalost je otišla s ovog svijeta, podlegla kratkoj bolesti u Zemunskoj bolnici. Samo 15 dana kasnije, voljena rock princeza sahranjena je na groblju Lešće u Beogradu, čime se ispunila njena posljednja želja da bude pokopana pored svog oca Milutina Miloševića. Događaji koji su doveli do prerane smrti slavne pjevačice, neposredno prije nego što je hitno prevezena u bolnicu, javnosti su uglavnom nepoznati jer je bolest brzo uzela maha. Milošević je duže vrijeme imao vjernu družicu u liku čivave po imenu princeza Morgan.

Ovaj vjerni pas bio je uz nju u svakom trenutku, čak ju je pratio na raznim televizijskim nastupima i filmskim setovima. Nažalost, zbog narušenog zdravlja, Milošević je shvatila da više ne može pružiti odgovarajuću njegu svom voljenom ljubimcu. Nakon te spoznaje donijela je tešku odluku da princezu Morgan vrati njenom izvornom vlasniku, osiguravajući da će njezin krzneni prijatelj biti dobro zbrinut. U dirljivoj gesti, Milošević je u svoju oporuku uključio i svog voljenog suputnika, osiguravajući da će princeza Morgan i dalje primati ljubav i brigu koju zaslužuje čak i nakon što njen vlasnik umre.

Sve do svoje smrti, Slađana Milošević je s puno ljubavi njegovala svog voljenog psa, princezu Morgan. Prema izvoru, Slađana je imala duboku vezu sa svojom čivavom. Bili su nerazdvojni, a Morgan ju je pratio na raznim aktivnostima poput snimanja, sastanaka, šetnji i putovanja. Pas je postao neizostavan dio njezina života, a nije mogla proživjeti niti jedan trenutak bez svog krznenog društva. Izvor također otkriva da se rock zvijezda malo prije smrti pobrinula za dobrobit svog voljenog ljubimca. Nažalost, zbog progresije bolesti više nije bila sposobna brinuti se za Chihuahuu.

Zbog toga je Slađana došla do žene od koje je kupila psa i donijela odluku da joj ga vrati bez ikakvih troškova. Željela je osigurati da će Chihuahua dobiti odgovarajuću njegu u njezinoj odsutnosti. Zato je, uvidjevši da joj je vrijeme ograničeno, napravila oporuku i dio svoje ušteđevine namijenila za dobrobit Chihuahue. Možda zvuči nevjerojatno, ali Slađana je upravo takva osoba bila – izvanredna i vjerna sebi. Ostala je takva do svoje smrti. Tijekom jedne epizode emisije Puls Srbije, Jelena Tinska, poznata glumica i balerina, podijelila je svoju osobnu povezanost s pokojnom rock glazbenicom i pjevačicom Slađanom Milošević. – Moje interakcije sa Slađanom privatno bile su ograničene.

Uglavnom smo surađivali zajedno. Zanimljivo, zapravo sam bio u emotivnoj vezi s njezinim bratom Goranom Miloševićem, inače pjevačem generacije 5. Tinska ju je opisala kao svoju sestru i bitnu prisutnost u njegovom životu. Dok su se njihovi profesionalni susreti sveli na nekoliko susreta i jedan zajednički nastup, ona se istaknula kao naša ultimativna rock ili pop senzacija. Njezina magnetska osobnost nadmašila je čak i Madonnu, Lady Gagu i Cindy Lauper. Bez sumnje, bila je izvanredna osoba.

  • Nakon što sam Goranu iskazao svoje simpatije, obratio mi se sa zahtjevom da je upišem u aleju uglednih ličnosti. U našem gradu imamo i jednu aleju za velikane i drugu za ugledne građane. Šapiću sam bez oklijevanja napisao pismo jer sam smatrao da ima ovlasti za takvu odluku. Ne gajim nikakav animozitet prema Džeji ili Šabanu Šauliću, ali oni su među onima koji su već uključeni u tu aleju. Čini se sasvim prikladnim da i ona zaslužuje mjesto u tom cijenjenom društvu.