– Za naš današnji članak odabrali smo jednu jako zanimljivu temu, koja nam dolazi iz Holivuda. Svi mi jako dobro znamo da su glumice koje su ostavile traga u šou biznisu, u jednu ruku pomalo i čudne. To je jednostavno tako, jer da nisu osobenjaci, ne bi uopšte bile dobre u svijetu glume, niti bi napravili neke sjajne karijere. Danas vam donosimo jako čudnu životnu priču jedne Oskarovke.

  • Geena Davis, glumica, privukla je veliku pozornost kad se rijetko pojavila u odjeći koja je istaknula njezinu figuru. Štoviše, tijekom ceremonije dodjele nagrada na festivalu CinemaCon u četvrtak u Las Vegasu, počašćena je prestižnom nagradom Viola Davis Trailblazer za svoja izvanredna postignuća u filmskoj industriji. S fokusom na slavljenje postignuća i iznimnih doprinosa glumaca, glumica i filmaša, ovaj događaj ima za cilj pružiti globalnoj kazališnoj industriji platformu za izražavanje zahvalnosti za njihovu ulogu u približavanju izvanrednog filmskog stvaralaštva publici širom svijeta.

Dok je šetala crvenim tepihom, zvijezda je graciozno nosila elegantnu, crnu haljinu koja je obgrlila njezinu figuru i bila ukrašena svjetlucavim cvjetnim detaljima duž naramenica. S nagradom u rukama, Davis je ozarila radosni osmijeh dok je graciozno pozirala na živopisnom crvenom tepihu. Zbog članstva u organizaciji Mensa, koja je otvorena za osobe s natprosječnom inteligencijom, Geena Davis važi za jednu od najinteligentnijih glumica u industriji. U početku se susrela s velikim izazovima u potrazi za srodnom dušom, ističući činjenicu da muškarci jedva da su joj priznavali postojanje.

Tijekom srednjoškolskih godina u Švedskoj, glumica je s medijima podijelila da se suočavala s primjetnim nedostatkom pozornosti dječaka. Tek u trećem razredu srednje škole jedan ju je dečko konačno pozvao van, što ju je navelo da povjeruje da će njezin život na spojevima uskoro krenuti. Međutim, njezin optimizam brzo je nestao kad je shvatila da nitko drugi nije zainteresiran za izlazak s njom, uključujući dečka koji je isprva pokazao zanimanje. Osvrćući se na ovo iskustvo, nedostatak romantičnih izgleda pripisala je svojoj visini.

Švedski jezik joj je lako pao, što ne treba čuditi s obzirom na njezinu reputaciju najinteligentnije žene u Hollywoodu. Geenino putovanje nije bilo glatko. Dok je stjecala glumačko obrazovanje na Sveučilištu u Bostonu, morala je žonglirati s više poslova konobarice i prodavačice. Tek kasnije se odvažila na manekenstvo, karijeru kojoj je pridonio njezin visok stas i impresivan intelekt. Na kraju je dobila željenu ulogu jednog od modela u modnoj kampanji Victoria’s Secreta za njihovu marku donjeg rublja. Tijekom te kampanje zapazio ju je redatelj Sidney Pollack, što je dovelo do toga da je dobila ulogu u filmu “Tootsie” i označila početak njenog uspona.

  • Nakon što se udavala četiri puta, Geenina posljednja zajednica bila je s Rezom Jarrahyjem, iransko-američkim plastičnim kirurgom. Zajedno imaju četvero djece, a sve ih je Geena rodila u 48. godini. U njemu je pronašla jedinu osobu koja posjeduje kvalitete potrebne da bude otac njezine djece, no njihovoj je ljubavi konačno došao kraj 2017. Budući da nije bilo zakonskog braka, nije bilo potrebe za službenim razvodom ili brakorazvodnim postupkom. Richard Emmolo, prvi suprug, radio je u restoranskoj industriji, dok su Jeff Goldblum i Renny Harlin bili uključeni u svijet glume i filmske produkcije.