Poznat kao jedan od najsuosjećajnijih nogometaša na svijetu, proslavljeni bivši nogometaš Zlatan Ibrahimović iskazao je velikodušnost kupnjom crkve za svoju majku Jurku. Ova izvanredna gesta došla je s velikom cijenom od 92,4 milijuna eura.

Kako bi osigurao očevu dobrobit, preuzeo je inicijativu da mu osigura stan i strateški prenio nekretnine na vrhunskim lokacijama u New Yorku i Miamiju. Zlatan Ibrahimović, proslavljeni bivši nogometaš koji je igrao za Milan, Paris Saint-Germain i švedsku reprezentaciju, u svojoj je autobiografiji “Adrenalin” ispričao kako je svojoj majci Jurki kupio rezidenciju u Pagu. Ovaj obzirni čin omogućio joj je da živi bliže svojim sestrama. Preci majke Zlatana Ibrahimovića, Jurke Gravić, vuku se iz sela Prkos kod Škabrnje u zadarskom zaleđu.

Zanimljivu priču ispričao je Gojko Gravić, Jurkin brat, koji živi u Prkosu. Sa nepunih 17 godina Jurka je krenula na put u Njemačku u potrazi za poslom, gdje ju je sudbina dovela do Anića iz Kruševa kraj Zadra. Njihova zajednica rezultirala je rođenjem dviju kćeri, Monike i Violete. No, njihova bračna veza na kraju je pukla, pa se Jurka udala za Šefika Ibrahimovića, poznatog pjevača iz bara Kink, podrijetlom iz Bijeljine. Zajedno su na svijet dočekali dvoje djece: Zlatana, koji će kasnije postati nogometna legenda, i njihovu kćer Sanelu. Nažalost, pogoršao se i odnos između Jurke i Šefika, što ih je bacilo u teška vremena. Zlatan je i sam otvoreno govorio o teškoćama s kojima se suočavao tijekom godina formiranja, često doživljavajući više gladi nego zadovoljstva. U početku je Zlatan živio sa svojom izdržljivom i marljivom majkom, koja je imala zahtjevnu ulogu domaćice.

Odlučujući da ne poklekne pred nedaćama s kojima se suočavao u mladosti, Zlatan je odlučio živjeti s ocem koji se liječio od ovisnosti o alkoholu. Prikazujući izuzetnu otpornost, otvoreno je priznao izazove s kojima se susreo tijekom ovog formativnog razdoblja, ali je odbio dopustiti da ga definiraju. Umjesto toga, potaknut nepokolebljivom odlučnošću, postigao je uspjeh bez presedana na međunarodnoj sceni. Naime, Zlatan je izrazio duboko divljenje svojoj marljivoj majci, prepoznajući prepreke koje je svladala dok je podizala njihovu peteročlanu obitelj. Kako bi osigurao financijsku sigurnost svoje obitelji, Zlatan je lukavo prebacio dio svog bogatstva u tvrtke kojima su upravljali njegova majka i polubrat Aleksandar. Vrijedi spomenuti da je Zlatanova majka u izvanbračnoj zajednici rodila peto dijete Aleksandra Đorđevića. Osim toga, Zlatan je imao još jednog polubrata, Sapka, kojeg mu je dao njegov otac Kinko kao počast Zlatanovom pokojnom stricu, Sabahudinu.

Nažalost, Sapko je tragično završio u dobi od 41 godine 2014., ostavljajući dubok utjecaj na Zlatana. Unatoč raširenom mišljenju, Zlatan nije majci kupio stan u Pagu; umjesto toga, dobio je raskošnu novu rezidenciju u Novalji, koja je službeno upisana u vlasništvo njegove sestre Sanele. Osim toga, kako prenosi imperial.net, Zlatan je uložio nevjerojatnih 9,24 milijuna eura kako bi nabavio crkvu u Švedskoj kao dar svojoj majci.

Trenutno, osoba koja je nekoć radila kao kućanska pomoćnica i posvetila se iscrpljujućem 14-satnom radnom danu kako bi uzdržavala svoje petero djece, može iskusiti neodoljiv osjećaj ponosa i zadovoljstva u vezi sa svojim postignućima. Prema izvješćima iz Imperial-a, Zlatanova vještina u upravljanju svojim golemim bogatstvom može poslužiti kao uzor milijarderima, budući da on strateški koristi tvrtke registrirane na imena članova svoje obitelji i surađuje sa stručnjacima za prijenos imovine koji posjeduju opsežno znanje o “poreznim oazama”. Vrijedno je napomenuti da u Švedskoj, zemlji poznatoj po svojoj besprijekornoj organizaciji i transparentnosti, nema nikakve tajne oko mjesta gdje se pojedinci nalaze i novčane vrijednosti njihove imovine.

Raspoložive opsežne baze podataka pružaju obilje informacija koje bi Agencija za zaštitu osobnih podataka nedvojbeno ocijenila povredom privatnosti. Unutar ovog sustava može se saznati gdje se trenutačno nalaze članovi uže obitelji Zlatana Ibrahimovića. Nedavno je Šefik, Zlatanov otac, impresivno kupio raskošnu rezidenciju smještenu u ekskluzivnom dijelu Malmoa. Ova činjenica je zaista nevjerojatna, posebno kada se uzmu u obzir Šefikove prethodne financijske poteškoće dok je odgajao Zlatana i prolazio kroz ekonomsku krizu u njegovoj domovini. Zaista je zapanjujuće razmišljati o tome kako si sada može priuštiti tako luksuzan život u svojim poznim godinama.