U 1990-ima, Goca Božinovska i Zoran Šijan, poznati pojedinci beogradske underground scene, imali su duboku naklonost prema filmu, zajedničku strast koja je uvelike definirala njihove živote.

Godine 1989., tijekom njihova posjeta Herceg Novom u Crnoj Gori, njihova je ljubav planula odmah nakon što su jedno drugo pogledali. Međutim, njihova je veza na kraju nesretno završila. Unatoč dubokoj povezanosti koju su osjećali i dvoje djece koje su dočekali u svojim životima, njihova zajednica nikada nije formalizirana. O zajedničkom vremenu svjedoče Zorana i Mirko, kćer i sin.

U ranim jutarnjim satima 27. studenoga 1999. godine u Beogradu se odigrao tragičan događaj koji je odnio život glasovitog vođe surčinskog klana i aktualnog prvaka Europe u kick-boxingu. Ovaj 35-godišnjak nesretno je stradao dok je čekao crveno svjetlo na raskrsnici Nemanjine i Svetozara Markovića nešto poslije 01.30 ujutro. Pojedinosti oko njegova ubojstva ostaju prikrivene neizvjesnošću, ostavljajući prostora pukim nagađanjima o potencijalnim motivima.

 

Božinovska dosljedno ističe značaj Zorana Šijana kao svoje najveće ljubavi. Javno često raspravlja o njemu, a bila je i zapažena prilika u kojoj se prisjetila njihovog prvog susreta.

Nakon prvog susreta uz obalu, nastavili su zajedno dijeliti obroke. Intrigantno je napomenuti da nakon rastanka nisu razmijenili kontakt podatke. Zoran je bio svjestan samo da se ona za tri dana vraća s godišnjeg odmora. S željnim iščekivanjem strpljivo je čekao njezin dolazak u zračnu luku. Nakon što su zajedno proveli dvije divne večeri, skupio je hrabrosti zaprositi je, a ona je, na njegovo veliko zadovoljstvo, pristala. No, važno je spomenuti da svoj prst nikada nije okitila vjenčanim prstenom. Umesto toga, sklopili su vanbračnu zajednicu u velelepnoj vili na Surčinu, gde ona i danas živi.

U ranim jutarnjim satima, dok smo još bili smješteni u našim krevetima, predložio sam mu ideju: “Biste li bili voljni da me odvezete?” Ovaj razgovor vodio se još dok sam stanovao u srcu grada, u ulici Dimitrija Tucovića. Na to je odgovorio: “Mogu vas prevesti, ali samo ako pokupite svoje stvari i mi se hitno vratimo.” Upravo taj trenutak Goci se urezao u sjećanje. Nažalost, njihova nekada zanosna ljubavna priča doživjela je gorak kraj zbog nevjere. Šijan je svoje posljednje godine proveo s Gocinim najdražim prijateljem i susjedom Goranom, zbog kojeg ju je ostavio. Iz svoje veze Šijana i Goran na svijet su poželjeli sina.

Okolnosti naše veze predstavljale su ogroman izazov, jer nismo bili samo bliski prijatelji, već i vezani životnim okolnostima. Ovaj razvoj događaja duboko je utjecao na mene, čineći ga najtežim trenutkom s kojim sam se ikada suočio. No, da mi se ukaže prilika, ipak bih ga bez razmišljanja odabrala. Smatram se nevjerojatno sretnim što sam imao privilegiju dijeliti svoj život s tako izuzetnim čovjekom i što smo zajedno podigli djecu, od kojih sva imaju njegov izniman karakter. Ovo iskustvo ne bih mijenjao ni za što na svijetu. Sada, s njegovim neočekivanim povratkom, donio bih istu odluku i da sam mlađi. Jedini aspekt koji bih promijenio je njegovo trenutno stanje. Rado bih primio dodatne supruge u naše živote ako bi to značilo da on može biti uz mene, i pružio bih im najveću brigu i podršku. Kada je do mene stigla tragična vijest o Šijanovoj smrti, slučajno sam bio daleko od Srbije. Šaban Šaulić me je obavijestio o njegovoj smrti. Čim sam čuo njegov glas, osjetio sam da nešto nije u redu. Hitno me pitao: “Gdje si?”
Istodobno, postojao je osjećaj da su moje noge snažno povučene dok sam ispitivao: “Jeste li primijetili ikakve zvukove?”

“Moguće je da niste znali, ali kruže glasine o Šijanovoj smrti Dimitrija Tucovića”, istaknuo je. Tijekom putovanja osjećao sam kontinuirani osjećaj suženja na desnoj strani otprilike tri dana. Razgovarao sam o tome s Kukijem (Ivan Kukolj Kuki), pojasnivši mu: “Molim te, shvati me, oči mi stalno suze i vid mi se pogoršava.” U tom trenutku Šaban je objavio da je prestalo zalijevanje. To je označilo kraj naše veze i početak moje stalne borbe i patnje – otkriva Goca razlog zbog kojeg je napustila show zbog Zorana. Naime, nije odobravao njezino pjevanje, zbog čega se povukla i suzdržala od držanja mikrofona na razdoblje od sedam godina. Tek nakon njihovog rastanka konačno je nastavila obavljati svoje profesionalne dužnosti.

Ne treba zanemariti povezanost organiziranog kriminala i pop glazbe, posebice u odnosu na pjevače i pojedince koji se bave nedopuštenim poslovima. Određeni su umjetnici njegovali prijateljska druženja s pojedincima koji su u drugima izazivali zastrašivanje, dok su se drugi upleli u intenzivne romantične veze.