Ivana Banfić, proslavljena pevačica 90-ih, donela je iznenadnu odluku da se udalji od reflektora i krene na novo putovanje. Nakon burne prošlosti, Ivana je pronašla utjehu u spokojnom selu gdje trenutno boravi, okružena ljepotom prirode i društvom životinja. U određenom trenutku svog života Ivana se suočila sa borbom sa zavisnošću od alkohola i potražila stručnu pomoć da je prevaziđe. Nažalost, njen dvanaestogodišnji brak sa svojim menadžerom, Robertom Magicom, došao je kraju, što ju je odvelo na put konzumiranja alkohola. Međutim, ubrzo je shvatila štetni uticaj koji je to imalo na njen život, pa je 2005. godine potražila lečenje na klinici. Uz medicinsku pomoć, Ivana je tražila i duhovno isceljenje u Indiji, što se pokazalo kao ključni trenutak na njenom ličnom putu. “Indija je razbila moj ego i transformisala me u skromnog putnika. To mi je otkrilo da nisam izuzetna i da se ne razlikujem od bilo koga drugog”, razmišljala je.

Ivana je pronašla utjehu u Indiji, ne samo kroz medicinsku njegu koju je primila, već i u način na koji su je tretirale vlastite povrede. Kako je rekla, “Indija je razbila moj ego kao privilegovane slavne ličnosti i potpuno transformisala moju ličnu perspektivu.” Više se nije smatrala posebnom ili ovlaštenom. Banfić, nekadašnji renomirani muzičar, sada živi u ugodnom domu okruženom prirodom i zamijenio je mikrofon za motiku. Umjesto nastupa na koncertima i snimanja albuma, njegovi dani su posvećeni brizi o zemlji: sadnji usjeva, berbi plodova i brizi o životinjama. Ovaj novi stil života dao mu je osjećaj svrhe i ispunjenja koji nije mogao pronaći na sceni. Banfić je u nedavnom intervjuu rekao da mu rad na zemlji donosi neizmjernu radost. Dok Ivani nedostaje uzbuđenje nastupa i privlačnost muzike, njen trenutni miran način života joj omogućava da razmisli i napuni se nakon što je prošla izazovna vremena.

Uronivši u ruralno okruženje, Ivana Banfić je uspostavila duboke veze sa lokalnom zajednicom. Njeni susreti postali su izvor inspiracije za one koji su pretrpjeli teškoće i žalost. Osim toga, Banfić je osnovao filantropsku organizaciju za pomoć porodicama u nevolji, te organizira poljoprivredne radionice mladima u susjednim gradovima, naglašavajući značaj očuvanja životne sredine. Uprkos radikalnoj promeni načina života, Banfić ne žali. Otkrila je zadovoljstvo, spokoj i svrhu u svom novootkrivenom okruženju, što je u oštroj suprotnosti s njenim prethodnim postojanjem. Svaka trijumfalna žetva ili obilni rod izaziva u njoj isto zadovoljstvo i ushićenje koje je nekada iskusila na sceni.

Uprkos promenama sa kojima se Ivana susrela, njena strast za muzikom ostaje nepokolebljiva. U sumraku, povremeno nježnim glasom svira gitaru i serenade, ponovno se osvrćući na melodije koje su je nekada gurnule u centar pažnje. Pogled na postojanje Ivane Banfić doživio je suštinsku transformaciju. Ona sada priznaje značaj svojih najmilijih, prihvata zdrav način života i njeguje duboku vezu sa okolinom.