Rođen 26. aprila 1953. godine u Karlovcu, ova renomirana jugoslovenska pevačica stekla je ogromnu slavu tokom svoje slavne karijere.

Tokom 1970-ih, krenuo je na svoje muzičko putovanje.

Njeno osnivanje grupe “Srebrna krila” 1978. brzo je steklo ogromnu popularnost među ženama širom Jugoslavije. Samo šest godina kasnije, 1984. godine, učestvovala je na Evroviziji, udruživši snage sa Izoldom Barudžijom kako bi izvela zadivljujuću izvedbu njihovog dueta “Cao, amore”, koji je duboko odjeknuo u nebrojenim srcima.

Osoba o kojoj se govori nosi ime Vlad Kalember.

Preovlađuju zablude i predrasude, a među njima je i lažno uvjerenje da posjedujem izuzetnu sposobnost da šarmiram druge. Dovoljno je samo podijeliti šoljicu kafe s nekim da ljudi pretpostave romantičnu vezu. Ovo pogrešno tumačenje se proteže na više pojedinaca, eksponencijalno pojačavajući zabludu. Ako bih imao 22 ljubavne veze, to bi se percipiralo kao nevjerovatnih 222. Iako ne gajim ljutnju prema ovoj pogrešnoj percepciji, ona postaje pomalo zamorna. To su jednostavno bile preovlađujuće okolnosti tog vremena. Bilo je mnogo spekulacija, ali nije bilo istine koja bi to potkrepila”, iskreno je otkrio novinarima muzičar.

Dijete je rođeno kao rezultat njegove veze s Anom Rucner, poznatom hrvatskom violončelistkinjom.
Zbog svoje renomirane stručnosti u umjetnosti zavođenja, održao je govor isključivo posvećen ovoj zadivljujućoj temi.