– Kada se pomene ime Bijelo Dugme, odmah svi pomisle na Gorana Bregovića. Međutim, osim njega,m u bendu su pjevala još tri sjajna pjevača:Željko Bebek, Tifa i Alen Islamović. Potonji je imao i tu čast da bude i posljednji pjevač, prije nego se Dugme i rapslao pred sami kraj 90 godina prošloga vijeka….

Alen Islamović, koji slovi kao jedan od najomiljenijih balkanskih izvođača i bivši vokal Bijelog dugmeta, posljednjih je godina osjetno smanjio broj nastupa uživo. Samim time, kada se odmakne od mikrofona, pjevača ćete često zateći kako brine o svojoj plantaži lješnjaka. Alen je 2020. godine počeo ubirati plodove svog rada berbom plantaže lijeske koju je podigao na svom velikom imanju.

Pjevač je dalje naglasio da su velike europske korporacije pokazale veliki interes za njegov proizvod, dajući mu priliku da lješnjake s bihaćke plantaže, gdje se uzgajaju, izvozi u Švicarsku i Njemačku. “Sorte koje sam uzgajao su najsuperiornije i najslađe u cijeloj Europi. Ovi lješnjaci su iznimno veliki. Ova posebna sorta je procvjetala i pripremam se predstaviti je tržištu. Očekujem značajan rast prinosa.

Ovaj pothvat ima ogroman potencijal za budućnost i toplo ga preporučujem svima, njegove su primjene neograničene,” izjavljuje pjevač. Na upit jesu li mu kolege uputile poslovne pozive, Islamović je promptno odgovorio: U prethodnom intervjuu za Vikend premijeru doznaje se da je Goran Bregović prije četiri godine među prvima zatražio stabla od autora sadržaja. Izrazio je potrebu za ovim drvećem jer je tvrdio da ima vjeverice. Autorica sadržaja i Bregović održavaju redovitu komunikaciju, a oboje željno očekuju rješenje trenutne situacije kako bi mogli nastaviti sa svojim zajedničkim projektom.

Prema Alenovim riječima, on i njegova supruga postali su vlasnici dijela zemljišta u Bihaću. Nakon što su razmotrili njihove mogućnosti uzgoja, proveli su potrebnu analizu tla i otkrili da ga pjeskoviti sastav čini idealnim za rast lješnjaka. Blizina zemljišta rijeci Uni i prijašnja povezanost s jezerom dodatno su potvrdili pogodnost pjeskovitog tla za ovu biljku. Ove je detalje Alen podijelio s hrvatskim medijima. Dodatni tekst: Kroz povijest su brojne popularne osobe odlučile promijeniti svoja imena i prezimena, ali kako vrijeme prolazi, većina njih na kraju otkrije svoj pravi identitet.

Unatoč tome, postoji nekoliko odabranih koji uspijevaju učinkovito sakriti svoje podrijetlo, a motivi koji stoje iza njihove tajnovitosti ostaju misterij. Podrijetlo nadimaka često se može pratiti unatrag do djetinjstva ili ih pojedinci daju sami ili drugi u industriji zabave. Posljedično, pravi identitet mnogih istaknutih osoba ostaje nepoznat široj javnosti, jer imena po kojima su prepoznati nisu njihova stvarna imena.

Malo je poznata činjenica da poznati pojedinac poznat kao Alen Islamović zapravo nije nosio to ime. Alija, njegovo pravo ime, uvjerio se i sam čovjek u jednom trenutku. Alen je jednom rekao: “Doista, uobičajena je praksa među svjetski poznatim osobama da prihvate alternativno ime za svoju javnu osobu, često se odlučujući za ono koje odiše većom privlačnošću. I ja sam slijedio taj primjer u tom pogledu.