– U nastavku našeg današnjega članka govorimo o zdravlju kože. Ona je najveći organ na našem tijelu, i zato je jako bitno da se primjete sve promjene na samoj koži. Ne treba da se dopusti da se razvije neka bolest ili infekcija, jer će poslije da bude sve teže i teže….

Nakon što je godinama trpjela veliku crnu mrlju na leđima, jedna je žena konačno donijela odluku da se obrati dermatologu kako bi utvrdila njenu prirodu, samo da bi doživjela šokantno otkriće. Nakon što je nekoliko godina trpjela crni prišt na leđima, starica od 85 godina odlučila ga je konačno ukloniti. Odvojite trenutak da pogledate videozapis koji se nalazi u nastavku i svjedočite dokazima iz prve ruke.

Primarni čimbenici koji doprinose razvoju prištića su stres, prljavština na licu i začepljenje pora. Međutim, uporne i bolne akne na određenim dijelovima tijela također mogu ukazivati ​​na probleme s određenim organskim sustavima. Zona 1, koja uključuje bradu i vrat, povezana je s hormonskom neravnotežom i pretjeranom konzumacijom slastica i slatkih napitaka. Zone 2 i 3, obično ramena, često su povezane s oslabljenim imunitetom, kroničnim stresom i umorom.

Akne u zoni 4, prsima, obično su uzrokovane želučanim problemima poput gastritisa, koji može biti posljedica nezdrave prehrane ili nedovoljnog unosa juha. Zone 5 i 6, oko laktova, mogu biti posljedica nedostatka vitamina. Preporučljivo je procijeniti razinu vitamina B, jer je to čest nedostatak, te povećati konzumaciju voća i povrća. Indikator povišene razine šećera u krvi je pojava madeža u donjem dijelu trbuha. Kako biste to riješili, posavjetujte se s liječnikom i razmislite o manjim, češćim obrocima.

Zona 8: Loša osobna higijena, nedostatak depilacije ili prisutnost spolno prenosivih bolesti mogu pridonijeti pojavi akni na genitalnom području. Neadekvatna praksa čišćenja ili nošenje odjeće koja ometa disanje kože može biti temeljni uzrok. Osim toga, određeni madeži potencijalno mogu značiti prisutnost spolno prenosive bolesti. Zona 9 i 10: Prisutnost madeža u bokovima i gornjem dijelu bedara često ukazuje na alergije ili kožna stanja poput dermatitisa.

Zona 11 i 12: Akne na gornjem i donjem dijelu leđa mogu se pripisati prekomjernom unosu kalorija, prekomjernoj proizvodnji masnoće, nedovoljno sna ili problemima u pozadini živčanog sustava. Kada je riječ o zonama 13 i 14, koje se odnose na područje leđa, primarni uzroci akni su produljena razdoblja sjedenja, nošenje lošeg donjeg rublja i odjeće te bavljenje aktivnostima poput vožnje bicikla. No, važno je napomenuti da akne na ovom području mogu ukazivati ​​i na višak štetnih tvari u tijelu. Kako bi se riješio ovaj problem, detoksikacija je preporučeno rješenje.

BONUS TEKST:

Tipično, naljepnice na bananama, zajedno s onima na drugom voću, većina pojedinaca obično uklanja prije konzumacije i često prođu nezapaženo. Prijenos značajnih pojedinosti u vezi s procesom uzgoja, uključujući primijenjene metode uzgoja, može se olakšati korištenjem ovih oznaka.

Osim otkrivanja identiteta proizvođača, izjava također treba sadržavati brojčane podatke koji pružaju sveobuhvatne informacije o praksama uzgoja. Kada se pregleda etiketa uz naziv proizvođača, prisutnost četiri broja koja počinju s tri ili četiri ukazuje na korištenje sintetičkih gnojiva tijekom uzgoja voća. Ilustracije radi, limun je označen šifrom 4033, dok su banane označene oznakom 4011. Kada oznaka prikazuje pet brojeva, od kojih je prvi devet, to znači da je voće organski uzgojeno, čime se jamči da nije bilo izloženo pesticidima i da je uzgojeno prirodnim putem.

U slučaju da izjava počinje znamenkom “8”, to znači da je namirnica genetski modificirana ili da je GMO. Ilustracija toga bila bi banana s kodom 84011. GMO su organizmi kojima je genetski sastav izmijenjen procesom genetskog inženjeringa. Uzgoj, prodaja i konzumacija genetski modificirane hrane u Srbiji je strogo zabranjena, a zakonom je propisana stroga granica od 0,9 posto prisutnosti GMO-a u proizvodima biljnog podrijetla.