– Za danas smo vam spremili jednu jako zanimljivu temu, koja je pomalo opuštena i relaksirajuća. Jednostavno, koji god portal da otvorite, tamo je sve crna hronika, prijetnje sa 3 Svjetskim ratom, ubistva i šta sve ne. Slijedi jedna manji test, koji je povezan sa brojevima….

Nostradamus, poznati astrolog, liječnik i alkemičar, osvojio je publiku svojim proročkim sposobnostima. Njegova proročanstva, ispunjena metaforičkim jezikom, postala su naširoko slavljena. Priča se da je Nostradamus možda čak osmislio jedinstvenu metodu proricanja koja uključuje krug, iako za tu tvrdnju nema potkrijepljenih dokaza. Koji su koraci za učinkovito korištenje Nostradamusovog kruga kao alata za proricanje? Mnogi ljudi smatraju da je kružna metoda proricanja jednostavna i pouzdana. Ako ste zainteresirani da ga isprobate, evo kako to možete učiniti: Usmjerite svoju pozornost prema unutra i koncentrirajte se na određeno pitanje koje zaokuplja vašu znatiželju. Koristeći svoju maštu ili fizički prst, nježno iscrtajte obrise zaokruženog područja na slici ili dokumentu.

Odgovor je određen brojem na koji vaš prst na kraju stane. Odgovori koje je dao Circle: 1 i 2: Pozitivni odgovori s različitim stupnjevima okolnosti i vremenskih nijansi. 3: Razborito korištenje resursa rezultirat će nadmašivanjem vaših očekivanja. Sreća vam je trenutno naklonjena, pružajući sretnu okolnost. Pobrinite se da mišljenja drugih ne ometaju vašu osobnu sreću. Kada naiđete na prepreke u rasponu od 6 do 7, bitno im je pristupiti pažljivo. Međutim, kada se nosite sa situacijama od 8 do 10, ključno je biti oprezan i ne dati se pokolebati površnim izgledom. Razmislite o reviziji svog upita ili strategije jer je moguće da je preuranjeno dati konačan odgovor.

Za postizanje uspjeha ključno je dati prioritet angažmanu i poduzimanju proaktivnih mjera. Odvojite trenutak za samorefleksiju i razmislite o usvajanju novog gledišta. Prihvatite priliku pronaći radost i postići trijumf; prikupi svoju hrabrost. Primjenom ovog prastarog pristupa imate priliku proniknuti u moguća rješenja svojih nedoumica i upita. Bez obzira na vaša osobna uvjerenja u pogledu proricanja, uključivanje u mentalne vježbe poput ovih može poslužiti kao zadivljujući put za dublje u vaša najskrovitija razmišljanja i emocije.

Dodatni tekst:

Aleksa Šantić, poznati pjesnik i akademik, rođen je 27. maja 1868. godine u Mostaru, gdje je živio veći dio svog života.

Nakon prerane očeve smrti, našao se pod brigom svog ujaka tijekom značajnog dijela svojih godina odrastanja. Uz svoja dva brata, Jeftana i Jakova, te sestru Persu, u nježnoj je dobi doživio gubitak druge sestre Zorice. Kao dijete iz trgovačke obitelji, Šantić je školovanje završio na trgovačkim školama u Trstu i Ljubljani. Po povratku u Mostar svim srcem se posvetio književnosti i društvenom aktivizmu. Činilo se da je njegova najdublja muza proizašla iz carstva ljubavi, jer se često nalazio zaljubljen u žene koje nikada nije mogao posjedovati. Među njima je bila i zanosna Mostarka Emina, koja mu je poslužila kao inspiracija za njegovu istoimenu pjesmu.

  • Ova dirljiva kompozicija zadire u dugotrajnu ljubavnu agoniju koju je iskusio poznati pjesnik. U blizini mjesta gdje mu je živjela sestra, Šantić je zatekao Eminu, kćerku imama. O njoj se munjevito šuškalo tržištem, jer je Emina Sefić nedavno izazvala pažnju. Prema riječima mladića, ona nije bila samo obična žena, već nebeska ljepotica, slična džennetskoj huriji. Eminina privlačnost bila je priča u gradu, koja se širila uskim ulicama i seoskim zajednicama. Šapat o njezinoj zadivljujućoj ljepoti ispunio je zrak – njezina raskošna kosa spuštala joj se u guste, zlatno-smeđe pletenice niz leđa, njezine su oči nalikovale dubini spaljenog baršuna, njezine usne nalik na zrele trešnje.

Obrve su joj bile savršeno izvijene, poput dva reda blistavih bisera, a Allah ju je blagoslovio licem blistavim poput rumene breskve. Ispod bijele košulje ukrašene sedefastim gumbima, djelomično raskopčane kako bi otkrila njezine svilene suknje s cvjetnim motivima, imala je zdravu tjelesnu građu koja je graciozno plesala, naglašavajući njezin vitak struk i zamamni korak. Emina je bila predmet velikog divljenja i rasprava među ljudima. Bilo je to te očaravajuće večeri 1903. godine kada je nastalo jedno zaista izuzetno djelo srpske ljubavne poezije. Brat Pero je pobjesnio na Aleksu zbog “Emine”.

Patrijarh obitelji Šantić čvrsto je vjerovao da je njegov mlađi brat počinio veliku grešku time što je u novinama pustio glasine o kćeri imama Sefića. Bojao se da će ovaj postupak mladog pjesnika otjerati kupce iz njihove radnje i natjerati ih da pobjegnu iz Mostara. Ipak, imam Salih Sefić ostao je vjerna mušterija u Šantićevom lokalu, a Mostarci su prigrlili pjesmu koja slavi “zemaljskog anđela”. Dapače, s još većim žarom pjevali su je ulicama i sokacima ovog hercegovačkog grada. Ipak, iako je između njih vladala ogromna ljubav, Emina nikako nije uspjela postati Šantićeva supruga.

Umjesto toga, ušla je u brak s drugom osobom, ostavljajući pjesnika da zauvijek čezne za njom. Emina se sa nepunih 16 godina udala za jednako zanosnog Avdagu Koludara i rodila mu ukupno četrnaestero djece. Kroz život je djeci često prepričavala priču o Aleksi Šantiću, čovjeku s kojim nije razgovarala, ali je na nju ostavio neizbrisiv utisak. Njegove besprijekorno ulaštene cipele i savršeno ispeglane hlače bile su toliko oštre da su lako mogle prorezati meso.

Živo se sjećala tužnog tona njegova pjevanja u dvorištu. Štoviše, istaknula je duboko poštovanje koje je iskazao prema muslimanskoj zajednici u Mostaru zazidavši prozore na svojoj novoj kući, a sve zato što su u blizini živjele mlade djevojke. Ovaj čin pažnje zauvijek će ostati urezan u sjećanje tamošnjih muslimana. Zarobljen u neprestanom stanju čežnje i neuzvraćene ljubavi, predodređen da iskusi samo platonsku ljubav. Šantićeva neuzvraćena ljubav proširila se i dalje od Emine. Posebno mjesto u njegovom srcu imala je i Anka Tomlinović, što potvrđuje i Dučić, posvjedočivši Ankinu ​​duboku ljubav prema mostarskoj pjesnikinji.

Anka, kći Stjepana Tomlinovića, vlasnika fotografskog studija, preselila se u Mostar. Aleksa bi, opčinjen njezinom prisutnošću, strpljivo čekao u dućanu, nestrpljiv da je ugleda. Učinila mu se poput eteričnog bića… Zagonetna i često u pratnji mlađeg brata, graciozno je šetala mostarskim kaldrmom, obuzimajući um mladog Šantića.