Michel de Notre Dame, poznatiji kao Nostradamus, bio je astrolog, liječnik i alkemičar čija su proročanstva bila naširoko popularna. Bio je poznat po korištenju metafora u svojim proročanstvima, a legenda kaže da je možda čak izumio metodu proricanja pomoću krugova, iako za to nema konkretnih dokaza.

Kako koristiti Nostradamusov krug za proricanje?

Metoda proricanja pomoću krugova jednostavna je i mnogi je smatraju točnom. Evo što možete pokušati: zatvorite oči i usredotočite se na pitanje koje vas zanima. Mentalno ili fizički gurnite prst u zaokruženo područje na slici ili papiru. Broj na kojem završi vaš prst dat će vam odgovor.

Odgovor Kruga:

1 i 2: Dajte pozitivan odgovor pod različitim nijansama uvjeta i vremena.
3: Ako mudro koristite resurse, to će premašiti vaša očekivanja.
4: Sreća je sada na tvojoj strani.
5: Ne dopustite da mišljenje drugih ljudi utječe na vašu sreću.
6 – 7: Suočavate se s izazovom koji zahtijeva pažljivo razmatranje.
8 – 10: Pazite da vas površni dojmovi ne zavedu na pogrešan trag.
11 – 13: Ponovno razmislite o svom pitanju ili pristupu, možda je prerano dati jasan odgovor.
14 – 16: Aktivnost i inicijativa ključ su uspjeha.
17 – 19: Vrijeme je za malo introspekcije i možda promjenu perspektive.
20-21.: Sreća i uspjeh su nadohvat ruke, samo hrabro.

Pomoću ove prastare metode možete steći uvid u moguće ishode svojih dilema i problema. Bez obzira vjerujete li u proricanje ili ne, ovakvi psihološki eksperimenti zabavan su način da istražite svoje misli i osjećaje.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.

Simptomi depresije obuhvaćaju više od samog emocionalnog stresa; mogu se očitovati kao umor i stalni osjećaj umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može predstavljati fizičke znakove, uključujući stalnu iscrpljenost, poremećaje u obrascima spavanja i smanjeni apetit.

  • Kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i održali optimalnu razinu energije, preporučljivo je uključiti veću količinu svježih namirnica u svoju prehranu, osobito onih koje obiluju vitaminom C. Osim toga, bitno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i održavanju zdrave energetske ravnoteže. Preporuča se ograničiti unos šećera i prerađene hrane kako biste spriječili nagli val energije praćen brzim padom i osjećajem iscrpljenosti.

Bavljenje tjelovježbom još je jedna opcija koju treba razmotriti. Iako možda nije najprivlačniji izbor, održavanje dosljedne rutine tjelesne aktivnosti ima potencijal uvelike poboljšati vaše emocionalno stanje i potaknuti vašu vitalnost. Preporuka je da svakodnevne šetnje na otvorenom pređu u naviku, pišu Vijesti.me.