Virginia je 30. kolovoza proslavila svoj 108. rođendan. Okupljanje voljenih osoba, novinara i prijatelja okupilo se kako bi odali počast ovoj značajnoj prekretnici i postavili poznato pitanje: koji je ključ dugog i uspješnog života?

  • Vera, ispunjena neizmjernim poštovanjem, cijeni dar dostizanja značajne prekretnice od sto godina. Svoju izuzetnu dugovječnost pripisuje svojoj čvrstoj predanosti gledanju u budućnost, nikad ne razmišljajući o prošlosti.
    Vera je prenijela svoju mudrost o tome kako njegovati pozitivnu perspektivu usmjeravajući pozornost prema budućnosti. Naglasila je važnost odupiranja privlačnosti preispitivanja prošlih susreta koji mogu pobuditi negativne osjećaje. Vera je nepokolebljivo objavila svoju čvrstu obvezu da će se suzdržati od ove prakse i sada i u danima koji dolaze. Njezina težnja je izbjeći razmišljanje o prošlosti, umjesto toga odlučujući zadržati nepokolebljivu usredotočenost na put koji slijedi.

Njezina strast prema modi bila je nepobitna, što se očituje u njenom velikom asortimanu od više od 40 pari cipela i njenom hrabrom nastojanju da osnuje ženski klub koji je u potpunosti posvećen umjetnosti sakupljanja šešira. Kako je izvijestio CNN, Vera je samouvjereno izjavila: “Tijekom svog postojanja dosljedno sam njegovala blisku grupu suputnika i iskazivala nepokolebljivu predanost redu.” Trenutačno se moj primarni cilj vrti oko tjeranja sebe naprijed i njegovanja dubokog osjećaja radosti i zadovoljstva.

U domeni dugovječnosti, supruga Koku Istanbula ima izuzetnu prednost da se ubraja među najstarije osobe. Xiaoku, koja je krasila ovaj svijet nevjerojatnih 129 godina prije svog odlaska 2019., prenijela je dirljivu emociju koja je duboko odjeknula: “Unatoč opsežnom rasponu mog postojanja, sreća mi je bez prestanka izmicala. Život je, prema mom iskustvu, samo neprestani čin pomirenja.

BONUS TEKST

  • Apiterapija, ključna komponenta prirodne medicine, obuhvaća korištenje pčelinjih proizvoda za liječenje specifičnih zdravstvenih stanja, kao i njihovo uključivanje u svakodnevnu prehranu za promicanje dobrobiti i prevenciju bolesti kod ljudi i životinja. Primjena pčelinjih proizvoda u apiterapiji nadilazi oralnu konzumaciju i uključuje lokalizirane tretmane, kao što su lokalna uporaba meda za pomoć u zacjeljivanju rana koje sporo zacjeljuju, otopine propolisa za suzbijanje gljivičnih infekcija na stopalima i herpesa, terapijska primjena pčelinji otrov za reumatske bolesti i uključivanje matične mliječi u kreme protiv starenja, među ostalim primjerima.

Bitno je naglasiti da pčelinjim proizvodima organizam ne može odoljeti, za razliku od sintetičkih proizvoda. Kompleksan sastav i sinergijski učinci pčelinjih proizvoda čine ih neprocjenjivim u očuvanju zdravlja i liječenju raznih bolesti. Popularnost pripravaka koji sadrže med, pelud, propolis i matičnu mliječ sve je veća zbog njihovog blagotvornog djelovanja na organizam.

  • Učinkovitost meda kao ljekovite tvari ovisi o kalibru meda i specifičnom biljnom izvoru iz kojeg potječe. Zbog svog osebujnog sastava, med posjeduje vrijedna antimikrobna i antioksidativna svojstva. Štoviše, med služi kao visoko probavljiva hrana koja trenutno nadoknađuje osiromašene razine energije, dok njegova produljena konzumacija pridonosi poboljšanoj fizičkoj izdržljivosti i mentalnoj ravnoteži. Sirovi med i propolis sadrže fitonutrijente koji su pokazali potencijal u prevenciji razvoja raka. Nadalje, kombinirani utjecaj flavonoida prisutnih u medu, propolisu i peludi, kada se koriste zajedno s drugim lijekovima, značajno utječe na prevenciju i liječenje tumora.

Dokazano je da redoviti unos meda povećava prisutnost korisnih antioksidansa u krvotoku, koji imaju antibakterijska svojstva.

Tradicionalni lijekovi odavno su prepoznali ljekovita svojstva meda u ublažavanju simptoma gripe i prehlade. Opsežna istraživanja su uvjerljivo pokazala da med služi kao optimalni prirodni zaslađivač za osobe s dijabetesom tipa 2 i povišenim razinama kolesterola.

  • Ljekovita svojstva meda su višestruka, jer ne samo da pospješuje apsorpciju i učinkovitost lijekova, već i pročišćava organizam eliminirajući štetne tvari. Njegove terapeutske prednosti proširuju se na liječenje različitih stanja, uključujući gastritis, čir na želucu i crijevne infekcije, kao i regulaciju lučenja želučane kiseline i detoksikaciju jetre. Med se također koristi u liječenju ginekoloških problema, ublažavanju jutarnjih mučnina i liječenju respiratornih bolesti kao što su kronični bronhitis, bronhijalna astma, rinitis, alergijski rinitis, faringitis, sinusitis i laringitis. Nadalje, pomaže kod anoreksije ili gubitka apetita, normalizira rad crijeva, ublažava zatvor i pomaže kod hemoroida.