U mladosti je Biljana Jevtić izazivala zanimanje brojnih obožavatelja. Od svih njih, Aleksandar Aca Ilić izašao je kao pobjednik koji je zarobio njeno srce. Njihova duboka emotivna povezanost cvjetala je sredinom osamdesetih, a vrhunac je dosegla vjenčanjem 1989. godine, točno godinu dana nakon njihove veze.

Oštar kontrast između Acine raskošne vile na pozornici i oronulog zemljanog doma Biljane Jevtić iz njezina djetinjstva ne može se zanemariti. Acina svadba, velika svečanost kojoj je prisustvovalo nevjerojatnih 500 gostiju, održana je u hotelu Gornji Milanovac, njegovom rodnom mjestu. Intrigantan je podatak da su događaj uveličali brojni obožavatelji slavnog para, što je dovelo do nedostatka slobodnog prostora za sve prisutne.

Na mom profesionalnom putu koji je započeo 1983. godine, susret s Aleksandrom označio je prekretnicu u mojoj percepciji muškaraca. Bez napora je nadmašio sve ostale i zauzeo istaknuti položaj. Ovu neporecivu istinu otvoreno je priznala i Biljana Jevtić, koja s kolegom uživa u blaženom dugogodišnjem partnerstvu. U ulozi kume na Biljinom vjenčanju ljubazno je bila Suzana Mančić, dok je Acin svjedok bio dragi prijatelj iz Milanovca. Unatoč brojnim preprekama u braku, Biljana je priznala da su ih uspješno nosili oslanjajući se na čvrste temelje ljubavi, razumijevanja i poštovanja. – Svjesno sam donio odluku da ostanem lojalan.

Kretanje kroz privlačnost iskušenja sastavni je aspekt našeg postojanja, ali postoje slučajevi u kojima postaje imperativ dati prednost razumu nad osjećajima kako bismo razlikovali ono što ima istinsku važnost od onoga što je samo hitno. U onim slučajevima kada se čini da se protok vremena stapa u stanje monotonije, postaje ključno uključiti autopilota, osnažiti svoje emocije i krenuti naprijed. Aca, odlučni pjevač, prepričava svoje pobjedonosno osvajanje Bilja obilježavajući njihovu zajedničku turneju koja je urodila plodom godinu dana nakon njihovog trijumfalnog pothvata na “košarkaškom polju”.

  • Početni znak naše duboke veze materijalizirao se kada su nam se ruke ispreplele tijekom razmjene novogodišnjih želja. Naša veza donijela nam je neizmjernu sreću na dulje vrijeme, ali njena prava snaga bila je testirana kada sam se pridružio vojsci. Aca, koji se svojedobno natjecao s poznatom javnom osobom Sašom Popovićem, otvoreno je priznao da nema entuzijazma za život, pa tako ni za služenje vojnog roka. Ipak, Aca je tijekom svog vojnog staža pokazivao nepokolebljivu odlučnost, shvaćajući da ga svaki naporan okršaj samo jača.

Aca je javno priznao da mu je devojka Bilja, mlada i omiljena osoba. Prije veze sa Suzanom Jovanović moji osjećaji bili su u potpunosti usmjereni prema Biljani Jevtić. Posjedovala je iznimne atribute, koji su obuhvaćali i njezino vokalno umijeće i fizičku privlačnost. Točnije, njezine prirodno široke grudi poslužile su kao dodatna zadivljujuća značajka koja me uvijek osvajala. Naši su se životi ukrstili u više navrata, a iako smo provodili vrijeme zajedno, naša je veza ostala čisto platonska.

Saša Popović je, kroz smijeh, svojedobno otkrio da ga zbunjuje ono što Biljana Jevtić vidi u svom budućem suprugu Aci Iliću, koji ju je neočekivano oteo i pridobio, prevazilazeći Popovićeve napore. Biljana Jevtić, poznata srbijanska folk pjevačica, stekla je široko priznanje svojim hitovima koji su se našli na vrhu top lista kao što su “Evo ti srce na dlanu”, “Preklet da oj život”, “Opasna je ta igra”, “Suzo jedina” i mnogi drugi . Rođena 17. listopada 1959. u selu Grejač, između Aleksinca i Niša, od ranih osamdesetih živi u Beogradu, marljivo gradeći svoju karijeru.

Biljana, u sretnom braku s kolegom pjevačem Aleksandrom Acom Ilićem, ponosna je što je majka njihovog sina Ivana. Svoj put kao solo pjevačica započela je u KUD Niš. No, njezina iznimna izvedba pjesme “Anica ovče čuvala” na cijenjenom natjecanju “Prvi glas Srbije” oduševila je i publiku i ocjenjivački sud, donijevši joj tako željenu prvu nagradu. Radmila Todorović Babić, duboko dirnuta Biljaninim izuzetnim talentom, pozvala ju je da iduće godine otputuje u Beograd na snimanje svog inauguracijskog albuma. Godine 1983. Biljana je predstavila svoju dugo očekivanu debitantsku ploču prikladnog naziva “Biće bolje”.