Iznenađujuće i uzbudljivo otkriće otkrili su Verica Rakočević i njezin suprug jer je Veljko Kuzmančević preuzeo brižljivu organizaciju nadolazećeg putovanja, uhvativši sve nespremne. U postu na Facebooku, umjetnik je otkrio dodatak svježeg kulturnog blaga europskom krajoliku, zapalivši žarki osjećaj očekivanja unutar svoje predane online zajednice.

Pun iščekivanja, Veljko Kuzmančević željno iščekuje premijeru u Švedskoj, gdje će izvesti svoju autorsku skladbu “Sjever” u iščekivanoj izvedbi svoje supruge Verice pod nazivom “ZAPLET”. Dok pakira svoje stvari za ovaj glazbeni pothvat, Veljko željno iščekuje Vericinu odluku da mu se pridruži na tom putu, odluku koja njezino srce ispunjava neizmjernim ponosom. Nevjerojatna veza između ovog para datira još od trenutka kada je Veljko osmislio glazbu za Veričinu reviju, označivši početak njihove izuzetne veze koja je od samog početka prkosila društvenim normama.

Unatoč priličnoj razlici u godinama između mene i Veljka, skladatelja revije, naš odnos nikada nije prerastao u romantični, a naši razgovori ostali su bez sugestivnih prizvuka. Igrom slučaja, oboje smo se u isto vrijeme našli na Zlatiboru, gdje smo proveli ugodan tjedan uživajući u društvu. Verica je svojedobno za “Gloriju” povjerila da Veljka zbog iznimnog intelekta, mudrosti i glazbenog talenta doživljava više od mladića, već kao zrelu odraslu osobu. Njegov razigrani pristup životu probudio je novu čežnju u njoj, jer je prije bila preozbiljna u svemu.

Nakon što se vratio u Beograd, srdačno se raspitao: “Biste li bili voljni držati me za ruku?” Bez oklijevanja je odgovorila s odlučnim uvjerenjem, uzviknuvši: “Bez sumnje!” Snaga istinske ljubavi nadilazi sva ograničenja, što pokazuje izvanredan spoj Verice Rakočević, vizionarice, i Veljka Kuzmančevića, nadarenog glazbenika. Unatoč društvenom neodobravanju i nadzoru zbog značajne razlike u godinama od 35 godina, njihova ljubav je prevladala.

Vera je, kako je od milja naziva supružnik, postala oličenje ljubavi prema svom suprugu Verici. Njihovo putovanje proteklih sedam godina obilježeno je zagrljajem radosti, jedinstva i neraskidive veze. Verica često ističe trajnu snagu njihove ljubavi, otvoreno izjavljujući u jednom intervjuu da ih negativne kritike ne pogađaju. U društvu vođenom materijalizmom, autentične emocije zauzimaju središnje mjesto, čineći dob beznačajnom i izazivajući izrazito pozitivne reakcije. Osobno sam uvijek održavao osjećaj odvojenosti prema životima drugih; stoga, mišljenja onih koji me ne razumiju nemaju utjecaja. Uzbuđenje prkošenja društvenim normama, vožnje motocikla u dobi od 69 godina, upuštanja u bezbrižne aktivnosti s emocionalno nesvjesnim pojedincima i življenja s vitalnošću nekoga upola mlađeg od mene neosporno je osnažujuće. Svaki aspekt mog postojanja donosi mi apsolutno zadovoljstvo. U potpunosti sam svjestan i priznajem istinske izazove i prepreke koje prate ovaj jedinstveni odnos.

Mišljenje Verice da je Veljko došao u njezin život kao naknada potkrijepljeno je njegovom vještinom snalaženja u preprekama koje život postavlja. U rasponu od sedam godina postalo je očito njezino nepokolebljivo vjerovanje. U tom sam razdoblju prvotno shvatio da iskrena ljubav ne uključuje samo osobine vrijedne divljenja, već i nesavršenosti naše drage osobe.

Veričina nepokolebljiva sigurnost ukorijenjena je u velikom raskoraku između njezinih početnih očekivanja od idealnog suputnika i Veljkove stvarnosti. Njihove se sklonosti razlikuju, a perspektive im se često sudaraju, što dovodi do žustrih rasprava. Ipak, u tim razlikama, Verica prepoznaje da bi se Veljko jako potrudio za nju, kao i ona za njega. Naposljetku, on ostaje njezin čvrsti pouzdanik i nepokolebljivi suputnik, učvršćujući Vericino nepokolebljivo uvjerenje.