Ana je trenutno u 57. godini života i posjeduje apsolutnu ravnodušnost prema mišljenju drugih. Kao supruga proslavljenog košarkaša Vlade Divca iskusila je radosti majčinstva, rodila je dvoje djece, a nakon toga u svoju je obitelj putem posvojenja primila kćer Petru. Sa svojom obitelji kao glavnim prioritetom, ona se svim srcem posvećuje njihovoj dobrobiti. Sada kada su njezina djeca postala odrasla i krenula vlastitim stazama, ona grabi svaku priliku da krene na uzbudljiva putovanja zajedno sa svojim suprugom ili suputnicima.

Ana služi kao izvanredna ilustracija sposobnosti žene da svim srcem prigrli ljubav prema sebi, bez obzira na to je li njezina tjelesna građa u skladu sa standardima prikazanim na naslovnicama modnih časopisa ili nosi li njezino tijelo otiske njezinih životnih iskustava i nevjerojatnog putovanja majčinstva. Unatoč šestom desetljeću života, Ana je graciozno prihvatila prirodne promjene koje dolaze sa starenjem, uključujući celulit, opuštenu kožu i oblik tijela koji više ne nalikuje supermodelu, pokazujući realna očekivanja i zrelost.

BONUS TEKST

Nevjerojatne 32 godine Ana i Vlade Divac dijele skladan brak, a njihovu obitelj ne čine samo sinovi Luka i Matija već i posvojena kći Petra.

Supruga proslavljenog košarkaša do sada se suzdržavala od razgovora o biološkom podrijetlu svoje 23-godišnje kćeri. Unatoč pretpostavkama da će gajiti kiv prema osobama koje su napustile malo dijete, Ana je za “Stori” otkrila da ih jako cijeni.

Ana je izrazila razumijevanje i divljenje njihovoj iznimnoj ljubavi i hrabrosti, priznajući da su umjesto na pobačaj učinile izbor kakav danas čine mnoge žene.

Iako je nekima to možda teško shvatiti, ja čvrsto vjerujem da snaga ljubavi nadilazi svaku biološku vezu. Kako bih to ilustrirao, često pitam ljude da zamisle da je njihovo dijete bilo zamijenjeno pri rođenju u bolnici. Veza nastala kroz ljubav nikada se ne bi pokolebala, bez obzira na genetske veze. Zanimljivo je da smo u Americi proveli genetski test pomoću sline i pokazalo se da je Petra zapravo genetski povezana s nama. Ovo služi kao podsjetnik da se ništa ne događa slučajno, iako je važnost ljubavi daleko veća od svake genetske veze.

Ana je izrazila beskrajnu zahvalnost biološkim roditeljima koji su donijeli nesebičnu odluku da ne prekinu trudnoću, već podnose goleme izazove da dijete daju na posvajanje. Ovaj čin predstavlja primjer istinske roditeljske ljubavi, jer pokazuje priznanje da nisu u stanju pružiti potrebnu skrb, a ipak posjeduju snagu povjeriti dijete nekome tko to može.

Na temelju informacija koje smo prikupili, čini se da je unatoč nastojanjima Vlade i Snežane da održe tajnost i zaštite se od pogleda javnosti, njihov brakorazvodni postupak okončan.

Nakon što suđenje završi, raspodjela multimilijunske imovine postat će očita, budući da obje strane trenutno zastupaju njihovi pravni savjetnici.

U tom razdoblju Vlade Divac se probio do Sjedinjenih Američkih Država i osigurao mjesto u svojoj prethodnoj košarkaškoj momčadi, Sacramentu. Nakon završetka Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, gdje trenutačno obnaša dužnost predsjednika Olimpijskog komiteta Srbije, Vlade se namjerava trajno preseliti u Ameriku, kako je i namjeravao. Vlade i Snežana ponosni su roditelji troje djece, među kojima su i sinovi Luka (25) i Matija (22), te kćer Petra koju su s ljubavlju posvojili 1999. nedugo nakon razornog bombardiranja Srbije.

Godine 2007. Snežana Divac, koju njezini najbliži zovu Ana, udružila je snage s proslavljenom košarkašicom i osnovala humanitarnu zakladu “Ana i Vlade Divac”, a vodeću ulogu preuzela je Snežana Divac. Posljednjih godina obitelj Divac u više je navrata privukla pažnju srpskih medija, svaki put iz različitih razloga.

Početkom siječnja 2014. tragedija je pogodila obitelj Vlade Divca jer je njegov otac izgubio život u teškoj prometnoj nesreći. Kasnije te iste godine, Luka Jovanović, 21-godišnji mladić, prerano je preminuo na Brankovom mostu u sudaru u kojem je sudjelovalo vozilo “countryman”. Uprkos identifikovanju i osudi počinitelja ovog gnusnog čina, Bojan Jovanović, otac preminule, u intervjuu za „Blic“ na drugu godišnjicu tragedije još jednom je umešao Snežanu Divac u vezi sa čitavim incidentom. Okolnosti ovog događaja i dalje su obavijene velom tajne, prije svega zbog činjenice da automobil “countryman” nikada nije pronađen, a njegov vlasnik i dalje nije poznat.