– U današnje vrijeme je jako lako prevariti nekoga, a sve to ide puno lakše uz društvene mreže. I žene i muškarci to redovno rade, a mi danas pomažemo ženama, i kako prepoznati neke simptome kod muškaraca kada su nevjerni…

Ako ste u prošlosti doživjeli prijevarne aktivnosti, mogli biste prepoznati neke od pojmova navedenih u nastavku. “Evidentan je nedostatak logične dosljednosti. Uzmite u obzir značaj vaše veze s njim ako ju je spreman ugroziti zbog nečeg beznačajnog, pogotovo kada otvoreno kaže da mu prevara nije važna. Nakon reklame, sadržaj se nastavlja. Svečano obećavam da se više nikada neću upustiti u takvo ponašanje. Ideja da će pojedinci koji su varali u prošlosti zauvijek biti nepošteni često se ponavlja.

Postavlja se pitanje: ako su prije prijevarili, što ih može spriječiti da to ne učine ponovno? Vjerojatno će ubuduće biti oprezniji u prikrivanju svojih postupaka. Razborito je biti oprezan i izbjegavati povjeravanje takvim osobama. Želio bih izraziti žaljenje zbog svog ponašanja. Vjerojatno mu je žao što je otkriven. Da mu je doista stalo do vaše sreće, ne bi aktivno tražio veze s drugim ženama. Ljudi koji pokazuju narcisoidne osobine nemaju empatije i zanemaruju osjećaje drugih.

Mogu se pretvarati da su zabrinuti, ali njihova djela su u suprotnosti s njihovim riječima. Vaša odgovarajuća reakcija trebala bi biti: “I ja također osjećam grižnju savjesti. Žalim zbog vremena koje sam posvetio tebi. Ipak, idem naprijed. Vaš me utjecaj natjerao da donesem ovu odluku. Mišljenje da bi žena svojevoljno podnijela partnerovu nevjeru je neutemeljeno. To ne ovisi o njezinom ponašanju ili nedostatku takvog ponašanja, već proizlazi iz njegova uvjerenja da ima pravo zadovoljiti svoje želje, čak i ako one krše granice posvećene veze. Obuzeo me pokrov melankolije, zasjenivši moje osjećaje.

Uzmite u obzir posljedice njegove tvrdnje da je u depresiji i da je jedini lijek da vam bude nevjeran. Razmislite kako će se oni pozabaviti ovim pitanjem u vremenima koja dolaze. Je li vjerojatno da će potražiti utjehu u naručju druge žene, koristeći je kao trenutni predah od svojih poteškoća? Ovo je doista vjerojatan scenarij. Neprekidna zvonjava vašeg telefona postala je prilično zamorna. Uobičajena je tendencija muškaraca da svoje probleme pripisuju glasovima žena.

Bez preuzimanja odgovornosti za vlastite pogreške, brzo upiru prstom u žene. Međutim, ključno je priznati da nijedan pojedinačni ženski glas ne posjeduje sposobnost natjerati muškarca da potraži drugu ženu; umjesto toga, njegova manjkava priroda potiče takvo ponašanje.

BONUS TEKST:

Smještena u prednjem dijelu vrata, odmah ispod grkljana, štitnjača je bitan organ sa ključnom ulogom u tijelu. Njegova glavna funkcija je proizvodnja hormona koji reguliraju tjelesni metabolizam, diktirajući korištenje energije. Dopustite mi da vam pružim neke ključne informacije u vezi sa štitnjačom:

Štitnjača proizvodi dva vitalna hormona, tiroksin (T4) i trijodtironin (T3), koji su ključni u brojnim tjelesnim procesima uključujući rast, razvoj, metabolizam, raspoloženje i funkciju mozga . Zamršena regulacija lučenja hormona štitnjače vrti se oko složene povratne sprege koja uključuje hipotalamus, hipofizu i štitnjaču. Kako bi pokrenuo ovaj proces, hipotalamus oslobađa hormon koji potiče hipofizu da proizvodi hormon koji stimulira štitnjaču (TSH). TSH, zauzvrat, stimulira štitnjaču da oslobađa i T4 i T3.

Jednom kada razine T4 i T3 u krvotoku dosegnu određeni prag, one inhibiraju otpuštanje TSH, učinkovito održavajući uravnoteženu funkciju štitnjače. Važno je napomenuti da različite vrste poremećaja štitnjače mogu utjecati na opću dobrobit tijela. Poremećaj poznat kao hipotireoza javlja se kada štitnjača ne uspijeva proizvesti dovoljnu količinu hormona. Taj se nedostatak može manifestirati na različite načine, uključujući umor, debljanje, suhu kožu, depresiju i gubitak kose. Nasuprot tome, hipertireoza je obilježena prekomjernom proizvodnjom hormona u štitnjači.

Ova prekomjerna proizvodnja hormona može dovesti do simptoma kao što su gubitak težine, nervoza, ubrzan rad srca i nesanica. Na štitnjaču mogu utjecati dvije autoimune bolesti: Hashimotov tireoiditis i Gravesova bolest. Hashimotov tireoiditis rezultira hipotireozom jer imunološki sustav usmjerava svoj napad prema štitnjači. Nasuprot tome, Gravesova bolest uzrokuje hipertireozu, a odlikuje se povećanjem štitnjače (guša) i nizom simptoma. Za dijagnosticiranje i liječenje poremećaja štitnjače, zdravstveni djelatnici obično procjenjuju razine hormona štitnjače u krvi, a također mogu provesti daljnje pretrage poput ultrazvuka štitnjače ili scintigrafije.

Metoda liječenja razlikuje se ovisno o pojedinoj dijagnozi, ali opcije mogu uključivati ​​davanje nadomjesne terapije hormonima štitnjače osobama kojima je dijagnosticirana hipotireoza ili korištenje lijekovi koji ometaju proizvodnju hormona štitnjače za one s hipertireozom. U posebnim slučajevima, poput postojanja čvorova ili tumora štitnjače, kirurška intervencija može se smatrati neophodnom.