– Za danas slijedi jedna jako zanimljiva priča i tema, koja će definitivno privući sve žene. Svjedoci smo toga, da se u posljednje vrijeme sve više i više dokazuje očinstvo putem DNK analize, koja polako ulazi i na Balkanske prostore.

Davne 2012. pojavila se zadivljujuća priča koja je osvojila svijet. Vrtila se oko muškarca koji je poduzeo pravni postupak protiv svoje supruge, tvrdeći da je rodila “neatraktivne potomke” i nije otkrila svoje postojeće plastične operacije. Ovaj narativ izazvao je golem interes javnosti i medija, no pokazalo se da se radi o ništa više od izmišljene reklame koja se otela kontroli. Prema medijskim izvješćima, Jin Feng je svoju suprugu isprva optuživao za nevjeru jer nije vjerovao da bi on mogao biti biološki otac njihove “izuzetno neprivlačne” djece.

Međutim, DNK test potvrdio je njegovo očinstvo, zbog čega je njegova supruga priznala da se prije njihove veze podvrgla nizu plastičnih operacija u vrijednosti od 100.000 dolara. Zbog toga je Feng pokrenuo brakorazvodnu parnicu, a zatim i tužbu protiv svoje bivše supruge, navodeći da ga je prevarom navela na brak. Objavljeno je da je sud presudio u korist Fenga, naredivši njegovoj bivšoj ženi da mu plati 120.000 dolara odštete.

Objavu je pratila zadivljujuća slika koja prikazuje nešto što je izgledalo kao prava obiteljska jedinica – otac, majka i troje djece. Ova je fotografija vrlo brzo zaživjela kao internetska senzacija, proširila se nadaleko i naširoko te poslužila kao simbol transformativne moći estetskih zahvata. Međutim, cijeli narativ izgrađen je na neistinama. Pojedinci prikazani na slici zapravo su bili profesionalni modeli, a ne autentična obitelj, a lica djece namjerno su manipulirana kako bi ih se prikazala manje privlačnima. Bez njezinog znanja, fotografija koja je izazvala značajan preokret u njezinu životu bila je zapravo promotivna slika za južnokorejsku tvrtku za plastičnu kirurgiju.

Oglas je bio usredotočen na operaciju kapaka, postupak koji traže imućni pojedinci i modeli u azijskim zemljama koji žele zapadnjačku estetiku. Žena na fotografiji bila je nitko drugi nego poznata manekenka Hejdi Je, koja je u to vrijeme često prihvaćala unosne ugovore od uglednih korporacija. Međutim, nesvjesno je pristala na manji zadatak za ovu kliniku za plastičnu kirurgiju, potpuno nesvjesna dubokog utjecaja koji bi to imalo na njezin život. U intervjuu za “BBC”, Heidi Je ispričala je izmišljenu priču koja okružuje nju i navodnog supružnika.

Ova je priča brzo postala popularna na internetu, zbog čega su mnogi prihvatili njenu istinitost. Čak su i Heidina vlastita obitelj i rođaci njezina zaručnika počeli sumnjati u autentičnost priče. Kako bi otklonila štetne posljedice koje je to imalo na njezin osobni i profesionalni život, Heidi se osjećala prisiljenom javno opovrgnuti tu priču. Nažalost, nakon ovog incidenta, Heidina karijera bila je ograničena na manje uloge u reklamama, a imala je i poremećaje sna i česte napade suza. Trenutačni status Hejdijeve pravne tužbe protiv reklamne agencije i klinike ostaje neotkriven. Nakon ovog incidenta donijela je odluku da se povuče iz manekenstva i trenutno živi u svom rodnom gradu.

Oženjen i ima jednog sina, Hejdijeva priča služi kao opomena, naglašavajući opasnosti dezinformacija i medijske manipulacije. To je primjer štetnih učinaka koje lažne vijesti i senzacionalizam mogu imati i na osobne i na profesionalne aspekte nečijeg života. Hejdi Je služi kao vrhunski primjer pojedinca koji se nesvjesno upleo u mrežu laži i dezinformacija, trpeći dugotrajne posljedice. Ishod njezine tužbe protiv reklamne agencije i klinike ostaje nepoznat. Zbog toga se odlučila povući iz manekenstva i trenutno živi u svom rodnom gradu, gdje je sretno udana i odgaja sina dok se bavi svojom karijerom.