Trajna fascinacija ovim užasnim incidentom proizlazi iz njegove nerazriješene prirode, pojačane enigmatičnom snimkom snimljenom unutar granica zloglasnog hotela Cecil u Los Angelesu. Godine 2013. Elisa Lam, mlada žena, bila je upletena u duboko uznemirujući događaj u ovoj ustanovi. Primjetno je da prljava prošlost hotela, koju karakteriziraju činovi nasilja, samoranjavanja i drugi uznemirujući incidenti, služi za pojačavanje intrige koja okružuje ovaj slučaj.

Posljednja poznata snimka Elise Lam, koja datira iz 2013. godine, privukla je pozornost brojnih internetskih teorija zavjere. Na mutnoj snimci sigurnosnih kamera u dizalu hotela Cecil, dvadesetjednogodišnja žena djeluje iznenađeno i zabrinuto. U ovom četverominutnom isječku, ona opetovano pritišće gumbe, nervozno gleda prema vratima i traži utočište uz nepomični zid dizala, kao da je uključena u razgovor s nevidljivim entitetom. Nakon što je policija objavila ovaj video, tražeći pomoć u Elisinom slučaju nestale osobe, brzo je postao zao glas i poput požara se proširio internetom. Internetska zajednica odmah se upustila u detaljnu analizu, dočaravajući teorije koje uključuju nadnaravne, zagonetne figure koje vrebaju izvan okvira i potencijalnu manipulaciju snimke.

Zbunjenost oko kanadske turistice produbljuje se kada se uzme u obzir da je posljednji put viđena 31. siječnja 2013. dok je bila u posjetu Los Angelesu i da je bila smještena u zloglasnom hotelu Cecil. Ovaj objekt, smješten u srcu grada, svjedočio je više od deset slučajeva ubojstava i samoubojstava od svog osnivanja 1927. Čak je i poznata Elizabeth Short, poznata kao Crna Dalija, navodno viđena u ovom hotelu malo prije svoje tragične sudbine. Iako Lam nije posebno rezervirala sobu u Cecilu, zauzela je katove koji dijele ista dizala, što dodatno pridonosi jezivom snimku snimljenom tog kobnog dana.

Nakon što Elisa nije ispraznila svoju sobu 1. veljače 2013., prijavljena je kao nestala. Kao odgovor na zabrinutost gostiju o niskom pritisku vode i neobičnoj kvaliteti vode, hotel je poslao svoje osoblje da nakon dvadeset dana pregleda krovne spremnike vode. Tijekom ove inspekcije njezino beživotno tijelo bez odjeće pronađeno je u jednom od hotelskih spremnika vode. Unatoč brzom zatvaranju slučaja od strane organa gonjenja, proglašavajući njezinu smrt slučajnim utapanjem, brojne enigme ostaju neodgovorene.

Zbog strogih sigurnosnih mjera u zgradi teško je shvatiti kako je Lam uspio doći do krova. Samo pojedinci s pristupnim kodovima, posebno upravitelji, imali su pristup ovom području. Osim toga, pristup spremniku za vodu bio je strogo ograničen na ovlaštene radnike na održavanju. Unatoč tim mjerama opreza, policija nije dala nikakvo objašnjenje u vezi Lamove prisutnosti na krovu. Nedostatak dokaza ostavlja ovaj slučaj obavijen enigmatičnom maglom. Jeziva snimka tog kobnog dana i dalje izaziva osjećaj nelagode u svakome tko je pogleda. Nažalost, odgovori koje tražimo još uvijek nam izmiču.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.