– Da se na društvenim mrežama svakodnevno može pronaći sve i svašta, u to se možemo uvjeriti skoro svaki dan. Nekada se zapitamo, pa dokle mogu da idu ljudske gluposti i banalizam? Jednostavno, neke osobe su spremne na apsolutno sve, samo da bi bi imale neku vrstu profita.

Ispovijest jedne žene na društvenim mrežama 2019. godine, koja otkriva njezin brak sa svekrvom, ostavila je sve u nevjerici zbog naizgled nemoguće situacije. Naime, ostala je udovica i nakon toga dobila prosidbu od oca pokojnog supruga. Nakon razmišljanja cijelih mjesec dana, naposljetku je odbila ponudu zbog financijskih razloga, iako to nije bio jedini faktor u igri. Zbog financijskih pogodnosti koje je nudila mirovina biološkog oca mog pokojnog supruga, donijela sam nekonvencionalnu odluku udati se za njega. Međutim, pojavile su se nepredviđene okolnosti iz prošlosti koje su izazvale komplikacije.

Nakon odlaska mog muža s ovog zemaljskog carstva prije pola desetljeća, našla sam se u samotnoj egzistenciji, povjerena brizi za svoja četiri voljena sina. Samoća je postala moj stalni pratilac, a teret odgovornosti me je teško nosio. Put pred nama činio se zastrašujućim, ispunjen neizvjesnostima o budućnosti i izazovima odgoja djece usred zahtjeva života. Prošle godine, otac mog pokojnog supruga me je zaprosio da se udam za njega, nakon smrti moje svekrve. Ideja da se udam za njega ispunila me gađenjem, ali on ju je pokušao racionalizirati kao način da osiguram svoju budućnost osiguravajući da ću dobiti njegovu mirovinu.

Vrijedno je napomenuti da moj svekar posjeduje znatnu njemačku mirovinu. Nakon mjesec dana natezanja, razmišljanja i naposljetku premišljanja, konačno sam pristao. Naša je veza tekla glatko do prije mjesec dana, ali onda smo krenuli u neistraženo područje – odnos koji nadilazi tipičnu dinamiku svekra i snahe. Unatoč tome što smo bili u braku, našoj vezi je nedostajala ta intimna povezanost, budući da se naš brak prvenstveno temeljio na financijskim razlozima, konkretno njegovoj mirovini. Međutim, sve se to promijenilo prije mjesec dana. Ni on ni ja se ne ponosimo činjenicom da se to dogodilo, ali kao živim bićima, naše neposredne potrebe nadjačale su sve ostalo u tom trenutku. U trajanju od pet godina, sve do tog trenutka suzdržavala sam se od bilo kakvih romantičnih zavrzlama s muškarcima. Naknadno smo se dogovorili da se povremeno viđamo…

Kad god se pojavi potreba, to se može shvatiti kao odvratno, ali smatram da je bolje upustiti se u intimnost s njim nego s drugim muškarcima koji žive u našem selu, što bi neizbježno osramoti moju djecu i sjećanje na mog pokojnog supruga… Neka počiva u miru. Znanje o našem dogovoru ostaje samo za nas dvoje, svekra i mene – zaključila je. Dodatne vijesti: Muke koje svekrve i svekrve zadaju bračnim parovima je dobro utvrđena činjenica. Ipak, postoji jedinstven slučaj kada se buduća svekrva jako potrudila spriječiti svog voljenog sina da stupi u brak sa svojom zaručnicom.

U Tunisu, tijekom proslave vjenčanja, mladenka i mladoženja radosno su proživljavali svoj dugo očekivani poseban dan. Iznenada se na vjenčanju pojavila mladoženjina majka. U tom je trenutku prvi put ugledala mladu i stvorila mišljenje da je njezin voljeni ljubimac mogao napraviti bolji izbor. Prema izvješćima lokalnih medija, pred okupljenima je otvoreno izrazila mišljenje da je mladenka i “preniska i preružna”, inzistirajući da je sin udalji s vjenčanja, što je mladoženja naposljetku i ispunio. Nesuđena mladenka ostala je zatečena mnoštvom pogleda i stišanih razgovora.

  • Troškovi vjenčanja bili su pozamašni, da bi se otkrilo da je mladoženja zapravo “siroče”. Priča se brzo proširila poput šumskog požara, zaokupivši pozornost nebrojenih pojedinaca na platformama društvenih medija, od kojih su se svi okupili iza nje. Mnogi su izrazili osjećaje poput “trebala bi se smatrati sretnom što se brzo rastala od njega, jer on očito nije bio prikladan partner”, prema Mirroru.