Poznata bugarska gatara Baba Vanga do sada je predvidjela mnoge situacije u svijetu, poput tragedije u Černobilu, smrti princeze Diane i raspada Sovjetskog Saveza do Brexita. Kaže se da su njezina proročanstva točna preko 85%, a predviđanja ove nevjerojatne žene za 2024. nisu najbolja.

baka Wanga prepoznala je rijedak dar od Boga koji joj je omogućio da vidi budućnost tek kad je oslijepila. Došle su i mnoge javne osobe, među njima i jedna od najvećih glazbenih zvijezda naše regije, Lepa Brena, kako bi saznali kakva ih je sudbina čekala.

Balkanski Nostradamus, kako ga često nazivaju, za 2024. godinu, koja nam već kuca na vrata, skrenuo je pozornost na pet stvari.

1. Zemljina putanja se mijenja

Baba Vanga je predvidjela da će Zemlja nekako doživjeti promjenu svoje orbite 2024., iako nisu navedeni detalji.Kakva god ta promjena bila, očekuje se da će imati razorne posljedice ako se stvarno dogodi.

Planet je u savršenoj ravnoteži i najmanja promjena može dovesti do nepoželjnih i iznimno štetnih promjena u klimi i razini mora. Ako bi se planet Zemlja približio Suncu, to bi rezultiralo brzim topljenjem ledenjaka, porastom razine mora i globalnom kriznom situacijom koja bi se nosila s tim promjenama.

Međutim, ako bi se planet još više udaljio od sunca, ušli bismo u ledeno doba sa satima mraka, što bi imalo cijeli niz katastrofalnih posljedica za život na Zemlji.

2.Razvoj biološkog oružja

Proročica je također tvrdila da će “velika zemlja” provesti istraživanje biološkog oružja na ljudima, što će rezultirati smrću tisuća ljudi. Međutim, Konvencija Ujedinjenih naroda o biološkom oružju trenutačno zabranjuje takve eksperimente. Međutim, u nekim se zemljama već sumnja da iza kulisa djeluju specijalizirani odjeli za biološko oružje.

Nuclear Bomb Explosion – Mushroom Cloud – 3d Illustration

3. Nuklearna eksplozija

Vanga je upozorila i na još jedno strašno predviđanje: moguću eksploziju nuklearne elektrane.Ovo zastrašujuće predviđanje dolazi nakon njegovog navodnog predviđanja černobilske katastrofe i u pozadini globalne zabrinutosti zbog situacije u Ukrajini. I najmanja greška u nuklearnoj elektrani Zaporožje mogla bi dovesti do katastrofe koja bi imala tragične posljedice za mnoge europske zemlje.

4. Solarni tsunami

Bugarski vidovnjak također je svjedočio pojavi ogromne solarne oluje, čija veličina nikada prije nije bila opažena na planeti Zemlji. Solarne oluje nastaju kada se iz Sunca oslobodi nalet energije, šaljući električne naboje, magnetska polja i zračenje prema Zemlji.Iako se to dogodilo mnogo puta, prije je promatrano samo kao nebeski fenomen, kao što je zelena nijansa sjevernog svjetla.

Ove snažnije solarne oluje koje je predvidjela Baba Vanga uzrokovat će štetu tehnologiji i čak bi mogle dovesti do masovnih nestanaka struje i prekida komunikacija, što bi moglo uzrokovati čitav niz problema.