Oliver Dragojević je definitivno jedan od top 10 pjevača zabavne glazbe svih vremena na ovim prostorima. Njegove balade su i dan danas su slušane, a neke od njih su postali i pravi evergrin. Mi se danas dotičemo njegovog ljubavnog života, i govorimo o supruzi koja je sa njim ostala do posljednjeg dana.

Osvrćući se na svoju mladost i zadivljujuće trenutke u kojima ju je osvojio Oliver Dragojević, udovica Vesna s nostalgijom prepričava priču kako ju je Oliver progonio Stradunom, iako je tada bio u vezi s drugom.

Postoji osoba po imenu Jelena koja je imala kratak susret s čovjekom poznatim po svojoj sklonosti da donosi društvene promjene. Taj je čovjek kontinuirano pratio Jelenu deset dana, uporno prateći svaki njezin pokret.

  • Tijekom neobaveznog druženja u obližnjem baru, neočekivano mi je prišao i uzviknuo: “Oprostite, ali nevjerojatno sličite!” U odgovoru sam ga obavijestio da njegova percepcija familijarnosti proizlazi iz njegove dosljedne prisutnosti koja vuče za mnom zadnjih desetak dana, kako je Vesna otkrila gostujući u popularnoj emisiji Giuliana na Radio Dalmaciji.

“Bio je bez ikakve nade. Nakon koncerta u Trebinju, javio mi se u dva sata ujutro i rekao mi da će doći po mene taksijem. Nažalost, zvonjava kućnog telefona poremetila je cijeli hodnik, i morala sam se suočiti s realnošću da do šest ujutro moram biti prisutna u bolnici na poslu”, ispričala je Vesna i osvijetlila svoju nepokolebljivu podršku u tom razdoblju.

U tom sam razdoblju preuzeo ulogu sponzora, pružajući mu podršku. Kako bi poboljšali naše životne uvjete, moji su roditelji išli čak i do toga da su podigli kredit za adaptaciju stana. U razdoblju od osam godina u istom je stanu boravilo ukupno jedanaest osoba.

Svaki dan, kako bi sunce izlazilo, ostatak svijeta bi se razišao, ostavljajući iza sebe samo mene i moju svekrvu. Značajno je napomenuti da je tada moja svekrva bila istih godina kao ja danas, ali je izgledala daleko u poodmaklim godinama. Prožimao bi me osjećaj nelagode dok sam iščekivao njenu smrt, jer bi često oplakivala svoje bolesti i izražavala svoju želju za smrću. Vesna se prisjetila ovog događaja, razmišljajući o prošlosti.

U privatnosti povjerljivog okruženja otkrila je trenutke, pozitivne i zahtjevne, koji su se dogodili. Njihovi su se putevi isprepleli 1973. godine, a nedugo nakon toga, slavni je par zapečatio svoju obvezu, ostavljajući svijet zadivljen njihovom naizgled besprijekornom vezom u domeni zabave. Tijekom duljeg razdoblja Vesnu je konstantno mučila jedna uporna stvar, iako joj se rijetko obraćala.

  • Pjevač je plijenio publiku svojim zanosnim dalmatinskim šansonama, a vodi život obilježen kontroverzama. Njegova obitelj bila je uvelike poremećena, a na njegovu suprugu posebno je utjecao skandal koji ga je pogodio 2006. godine.

Medijski su se pojavili napisi koji sugeriraju da živi dvojaku egzistenciju te da je ušao u ljubavnu vezu s bivšom manekenkom Brankom Marić Muti, koja se samouvjereno nameće kao najznačajnija pjevačeva ljubav.

Branka se bez oklijevanja izravno suočila s nevoljom, hrabro otkrivši svoju dugogodišnju ljubavnu vezu s umjetnikom. Otkrila je da se njihova intimna veza protegla kroz čitave sedamdesete i početak osamdesetih godina prošlog stoljeća. Međutim, priča se tu ne završava. Najnevjerojatnije otkriće koje je sve zaprepastilo bila je Dragojevićeva neočekivana namjera da razvrgne brak s Vesnom, isključivo zbog veze s Brankom.

Unatoč golemim izazovima, njezina ju je nepokolebljiva odlučnost spriječila da napusti svoju jedinu strast.

Tijekom brojnih godina često sam tražio liječenje u hitnoj službi zbog intenzivnog stresa i tjeskobe. Nakon što sam dosta vremena posvetio razotkrivanju temeljnih uzroka Oliverove nevjere, naposljetku sam došao do zaključka da ona potječe od kombinacije njegove nezrelosti i nepokolebljive samouvjerenosti, kako je Vesna objavila na jednoj hrvatskoj internetskoj platformi.