– Svetlana Bojković je svoju glumačku karijeru započela krajem 80 godina prošloga vijeka, u hit ulozi “Bolji život”. Nakon toga njena karijera kreće uzlaznom putnjom, ali nikada nije imala sličnu ulogu kao što je imala u toj hit seriji. 

Nakon smrti prvog supruga 1993. godine, Cece Bojković bila je u vezi s Mucijem, drugim supružnikom, sve do njegove smrti 2004. Nakon toga, 2011. godine, sklopila je treći brak s diplomatom Slavkom Kruljevićem.

Svetlana Ceca Bojković, rođena u Zemunu 1947. godine, djetinjstvo je provela na Vračaru. Otac Cvetko služio je kao časnik i geodet u Vojnogeografskom institutu u Beogradu, dok se majka Vera posvetila domaćici. Cvetko Bojković je porijeklom iz Kumanova, dok je Vera rođena u Knjaževcu.

Nakon završetka studija na Kraljevskoj vojnoj akademiji, Cvetko se nakon susreta s Verom preselio u Beograd. U jednom intervjuu Vera je otkrila da su njezini roditelji bili izuzetno strogi, usmjeravajući svoju pažnju isključivo prema njoj jer je jedinac. Njihovo kućanstvo bilo je vođeno strogim rasporedima, diktirajući vrijeme obroka, obrasce spavanja i sate učenja. Godinama kasnije, Svetlana je otkrila svoju težnju da se bavi glumom kao sredstvom oslobađanja od krute strukture i pedantnosti koji su prožimali njihov obiteljski život.

Od malih nogu razvila je strast prema klaviru, što ju je navelo da uz redovno osnovno obrazovanje upiše i glazbenu školu. Nastavljajući svoj akademski put, nastavila je školovanje u 4. beogradskoj gimnaziji prirodno-matematičkog smjera te pohađala srednju glazbenu školu. Osvrćući se na svoju prošlost, iskazala je svoj urođeni polet i stalni angažman. Izvrsna studentica na obje institucije, bila je počašćena kao jedna od prvih dobitnica prestižne Vukove nagrade.

Od ranih godina gluma je imala posebno mjesto u njezinu srcu. Sve je počelo redovnim odlaskom u Marionetsko kazalište, a kasnije i u “Kazalište Boško Buha”. Kako je odrastala, postupno je počela istraživati ​​svijet zabave za odrasle. Tijekom osnovnoškolskih i srednjoškolskih godina aktivno je sudjelovala u dramskim sekcijama, usavršavajući svoje vještine. Zapravo, još kao srednjoškolka, pripremila je zadivljujući recital koji je pokazao njezin talent, vodeći svoju školu da se natječe s drugima u Beogradu.

Sa 16 godina započela je svoj glumački put u Amaterskom kazalištu “Dadov”. Po završetku školovanja odlučila je upisati Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu. Taj je izbor ostavio njezine roditelje u stanju očaja jer su njezina akademska postignuća bila dovoljno uzorna da osigura upis na bilo koji drugi fakultet bez potrebe za prijemnim ispitom.

Uoči ispita, podršku i vodstvo glumica je imala od svog tadašnjeg dečka Miloša Žutića. U tom vremenskom okviru posijano je sjeme njezine početne duboke romanse. U klasi profesora Predraga Bajčetića uspješno se upisuje na Akademiju, a već na drugoj godini fakulteta dobiva svoju prvu kazališnu ulogu.

Ljubav koja je na prvom mjestu i ostavlja neizbrisiv trag.

Njihovi su se putevi ukrstili tijekom njezine potrage za prijemom na akademiju, a on je velikodušno ponudio svoju pomoć u njezinoj pripremi za prijemni ispit. Njihova je veza brzo procvjetala, a kulminirala je brakom tri godine kasnije.

  • U tom konkretnom smjeru sve mi se činilo da se odvija ubrzanim tempom. Samo dvije godine nakon upisa na Akademiju, pružila mi se nevjerojatna prilika da postanem stalni član cijenjenog ansambla Jugoslavenskog dramskog pozorišta. Ovu izuzetnu odluku donio je nitko drugi nego osobno Bojan Stupica, dok sam još bio student! Godina 1968. za mene je bila vihorna jer sam imao privilegiju sudjelovati u sedam premijera. Povrh toga, doživjela sam i osobnu prekretnicu: brak s talentiranim glumcem Milošem Žutićem. Nedugo potom, 1970. godine, uspješno sam završio studij, a prije nego sam se i osvijestio, krajem 1972. godine, dočekao sam svoju voljenu kćer Katarinu, od milja zvanu Kaja. Ovo su izvanredni vrhunci mog putovanja, kako je ispričala sama glumica.

Tijekom svoje objave, podijelila je da je imala poteškoća u trudnoći.

– U meni je tinjala želja da postanem majka, ali moj put do majčinstva nije bio bez izazova. Međutim, kad je došla ova trudnoća, doživljavala sam to kao božanski blagoslov. Radost koja je ispunila moje srce bila je neizmjerna. Tijekom cijele trudnoće moj um je bio ispunjen samo pozitivnošću, a iskustvo rađanja osjećala sam se kao transcendentni kozmički događaj. Jednostavno ne postoji ništa na ovom svijetu što se može usporediti s silnim emocijama koje sam osjetio kad sam čuo prvi plač moje drage Kaje. – podijelila je.

Sa dvadeset i jednom godinom ušla sam u brak sa osam godina starijim Milošem. Naša nezrelost dovela je do pogoršanja naše bračne veze, ali naša ljudska veza ostala je netaknuta. Ova trajna ljudska veza trajala je do kraja Miloševog života 1993. kada je imao pedeset i četiri godine, unatoč činjenici da smo oboje sklopili nove brakove. Ja sam se udala za reditelja Ljubomira Mucija Draškića, a Miloš se oženio glumicom Ognjankom Ognjanović, s kojom je dobio sina Đorđa. Unatoč novim vezama, Miloš i ja ostali smo nevjerojatno bliski. Nažalost, Miloš je podlegao teškoj bolesti.

Od trenutka kada sam napunila nježnih osamnaest godina, pa sve do svoje trideset pete, moj život bio je isprepleten s Milošem. Ovo poglavlje mog postojanja odigralo je ključnu ulogu u oblikovanju osobe kakva sam danas. No, usred značajnih trenutaka bilo je i bezbrojnih beznačajnih razmirica koje su se svakodnevno javljale. Možda nisam u potpunosti iskusila život kao žena, budući da je on bio moj inauguracijski ozbiljan romantični partner. Vjerojatno je da se naši putevi ne bi razišli da sam bio iskusniji i emocionalno razvijeniji. Ipak, to je realnost mog putovanja – rekla je Svetlana.

Cecin brak s Milošem Žutićem došao je definitivnom kraju kada je otvoreno priznala ljubav drugom muškarcu, redatelju Ljubomiru Muciju Draškiću, što je označilo značajnu prekretnicu u njihovoj vezi.

Moja veza s Mucijem počela je kad sam već bila zrela osoba i iskusna glumica. Zanimljivo, naša je ljubav procvjetala u radnom okruženju, jer smo oboje bili u žiriju za dodjelu nagrade “Bojan Stupica”, što nas je dovelo do brojnih zajedničkih putovanja. U početku smo vodili ležerne razgovore kao poznanici, raspravljajući o širokom rasponu tema, a ja sam bio nesvjestan osjećaja koji su se razvijali. Tek sam jednog dana odjednom shvatio da sam se zaljubio. Iz poštovanja prema Milošu i vlastitom integritetu, odlučila sam biti potpuno transparentna s njim. Htjela sam izbjeći svaku situaciju u kojoj bih ga morala prevariti. Slijedom toga, odlučila sam otvoreno razgovarati s njim, podijeliti svoje istinske emocije”, otkrila je glumica.

Poznata glumica Svetlana Bojković bez straha je pričala o svojoj kćeri Katarini Kaji Žutić, koja je također talentirana glumica. Iskreno je podijelila izazove s kojima se susrela u svojoj potrazi za majčinstvom.

“Dobila sam ogromnu podršku ne samo od vlastitog supruga, već i od Kajinog supruga. Bila je prava sreća što smo uspjeli zajedno svladati ovaj izazov. Mnogi pojedinci vode ispunjene živote čak i bez djece. Ipak, postoji nešto posebno u tome što unuci koji nastavljaju vaše obiteljsko nasljeđe. Iako to neću doživjeti, životna priča koju smo Katarina i ja stvorile je izuzetna nagrada sama po sebi, ona obuhvaća sve što sam željela postići tijekom svog vremena na ovoj zemlji”, podijelila je s Gloria.