– Nije tajna da muškarci u odnosu na žene, imaju puno više želje i morala za intimnim odnosima. Kod žena se jednostavno moraju poklopiti neke stvari da bi se upustila u vođenje ljubavi. Danas donosimo ispovijest jedne žene koja je bila u braku sa muškarcem, koji je pravi ovisnik o seksu. 

Mary Williams otvorila je priču o svom užasnom iskustvu udaje za ovisnika o seksu u kolumni za Daily Mail. Njezina je priča poučna, a njezine riječi otkrivaju težinu i bol koju je proživjela, skrećući pozornost na ozbiljnost ovisnosti o seksu i kako ona može uništiti živote. Mary i njezin suprug Michael u braku su 30 godina. Isprva se sve čini normalno, pa čak i strastveno, ali ubrzo postaje očito da Michael ima neutaživu potrebu za seksom koji nije ni laskav ni uzbudljiv. Njegova ovisnost o drogama ne samo da je narušila Marijino fizičko zdravlje, već je uništila i njezino samopouzdanje i osjećaj vrijednosti.

  1. Kad dođem s posla, muž će me toplo zagrliti u kuhinji, a zatim odvesti u spavaću sobu. Tamo smo se poseksali drugi put taj dan… i tko zna koliko puta ovaj tjedan – napisala je Mary opisujući stres koji je svakodnevno proživljavala. Umjesto ljubavi i strasti, osjećala se iscrpljeno i degradirano. Njezina priča nadalje otkriva kako je Michaelova ovisnost prešla sve granice. Ignorirao bi njezine zahtjeve za slobodno vrijeme i tvrdio da zna da ona u tome uživa. Mari se osjećala toliko izoliranom i usamljenom da je mislila da nešto nije u redu sa njom i da ne može uzvratiti njegovu strast. Nakon savjetovanja shvatila je da je zapravo bila silovana i prisiljena na seks.

Michael je želio seks više puta dnevno i ignorirao bi moje molbe za iscrpljenost, govoreći mi da zna da mi se to sviđa. Bojala sam se povjeriti svojoj prijateljici, ali kad sam prvo potražila pomoć od savjetnice, rekla je da me silovala i prisiljavala više puta. Iskustvu je dodatno pridonijela činjenica da je htjela zaštititi svoju djecu od razvoda, što je i sama doživjela kao dijete. Ostala je u braku još dvadesetak godina, podnoseći fizičku i duševnu bol, dok nije smogla hrabrosti otići.

Dok sam hodala niz prolaz, plakala sam, govoreći si da je ovo vrlo emotivan dan. Sada, međutim, sumnjam da je ta sumnja poznata. Brak sigurno nije umanjio njegovu proždrljivu želju za seksom. Ni nakon što su dobili troje djece, Michaelova potreba za seksom nije se smanjila. Mari je bio iscrpljen i njegova stalna želja za seksom postala je nepodnošljiva. Osjećala se kao komad mesa i trpjela je stalnu fizičku bol i mentalnu fragmentaciju.

Kad je naš najmlađi bio u vrtiću, a ja sam bila u ranim 30-ima, osjećala sam se kao da mi je preko glave. Tada sam se povjerila svojoj savjetnici. Otupio me njezin stav prema tome što sam više puta silovana i prisiljena. Mary se uspjela izvući iz bolnog braka, no cijena koju je platila bila je visoka. Njezina su djeca bila šokirana kada su saznala istinu, ali su je podržali. Nastavila se boriti za svoje zdravlje i sreću kroz bezbrojna savjetovanja i terapije.

Najbolja stvar koju sam ikad dobila od terapeuta je da to nije moja krivnja i da ništa ne propuštam kao žena – to je ono što sam oduvijek mislila. Objasnila je da za ovisnika o seksu, bez obzira što sam radio, to nikad nije dovoljno. Mari je sada konačno slobodan iu procesu je oporavka. Njezina je priča upozorenje i podsjetnik da je važno slušati sebe i svoje potrebe te da je izlaz iz nasilnih i toksičnih veza uvijek moguć.