– Mnogo je istinitih ispovijesti koje se mogu pronaći na društvenim mrežama. Ono što ljude generalno interesuje jeste ono spiritualno i ono što ljudi zapravo ne znaju i što je pomalo i mistično…

Tatjana Anisimova Bjelous, liječnica iz Ukrajine, priča o svom nevjerojatnom iskustvu pred kamerama od prije nekoliko godina. Odnosno, žena je tvrdila da je uskrsnula tri dana nakon smrti, objašnjavajući da ju je duša napustila i zatim se vratila u tijelo. Naime, umrla je tijekom operacije u bolnici u Odesi. Nakon 72 sata po tijelo su došli njezini rođaci, no dogodila se nesreća. Liječnici su objavili da je nekoć mrtva Tatjana čudesno oživjela, ali njezina tijela više nema. Tatjana Anisimova Bjelous, predana majka petero djece koja živi u Odesi, uvjerena je u uskrsnuće i povratak svoje supruge.

Ovaj nevjerojatan događaj dogodio se 1991. godine. Tatjana je otkrila da je bila podvrgnuta operaciji raka mozga i iznenađujuće je došla svijesti tri dana kasnije u mrtvačnici. Najzanimljiviji dio njezine priče ipak je njezin opis kako je njezina duša putovala kroz raj, čistilište i pakao. Tatjana živo pripovijeda svoja iskustva svjedočeći paklu i raju i stojeći pred prijestoljem Božjim. Naknadni povratak u fizičko tijelo popraćen je intenzivnom boli i agonijom. Kad je došla k sebi, našla se u popločanoj sobi u kojoj je stajala žena u bijeloj haljini. Pod je bio mokar, a voda je bila poprskana po površini. Tatjana je bila u potpunoj nevjerici i potpuno se zaprepastila kada je žena u nešto pokazala. Tatjana je ispričala događaj kada je žena problijedila i odjednom vrisnula.

Tatjana je iz znatiželje pitala za uzrok pada, a žena je odgovorila: “Boli me cijelo tijelo.” Izbezumljena je pobjegla iz mrtvačnice. Osjetivši hladnoću u zraku, Tatiana se umotala u udobnu deku da se ugrije. Tatiana prepričava nevjerojatno putovanje koje ju je vodilo kroz raj i pakao. Nakon što njezina duša napusti svoj spremnik na Zemlji, u operacijskoj dvorani počinje neobična avantura. Stojeći kraj svog kreveta, svjedočila je vlastitom uskrsnuću, očajnički preklinjući svoje kolege kirurge da joj ne vrate dušu u tijelo. Ignorirao je njezine molbe i nastavio ju je oživljavati.

Tatjana se nije nimalo pokolebala, hodajući sama slabo osvijetljenim hodnicima bolnice. Kad je stigla do kraja hodnika, ugledala je srceparajući prizor: njezin voljeni suprug klečao je na zemlji i usrdno se molio za njezino ozdravljenje. Iako ga pokušava uvjeriti da je dobro, njezine riječi nailaze na gluhe uši, podsjećajući na scenu iz filmskog remek-djela “The Last Day Out”. Neobjašnjivo, Tatiana se našla kako hoda kroz hladan, mračni tunel koji je čudno mirisao na vlagu, kao da gazite kroz mutnu močvaru. Međutim, kako se približava cilju, pojavljuje se tračak nade, jarko svjetlo koje je mami prema konačnom odredištu. U blještavom svjetlu, pred njom se pojavio muškarac u lepršavoj bijeloj odjeći.

Tatjana je bila toliko izbezumljena da je instinktivno pala na koljena, ali su je smokve koje su tekle pomele. “Ne moraš klečati preda mnom, ja sam anđeo. Bog me poslao”, sa strahopoštovanjem se prisjetila Tatjana. Rekla je da ne razumije zašto je Bog izabrao nju. Postavlja se zbunjujuće pitanje zašto joj on dopušta da iskusi smrt dok joj daje izvanrednu priliku da svjedoči raju i paklu. Osim toga, dobila je ključnu odgovornost svjedočenja u Božju korist i širenja Njegovog milosrđa na sve.

Tatjana je otkrila: “Morala sam priznati da nisam bila tako poslušna kao što sam tvrdila. “Dapače, kažnjavala sam i fizički maltretirala djecu koju sam čuvala. Moja su učenja usadila strah od Boga, ali ne i ljubav prema Njemu. Rijetko idem u crkvu jer sam lukave naravi. Međutim, kada sam upoznao nekoga tko je otkrio priču mog života, svi moji postupci bili su svježi u mom umu. , riječi i misli. Svjetlo s Božjeg prijestolja obavijalo je okolinu, obasjavajući sve oko sebe. Iako je čeznula vidjeti Boga licem u lice, nije to mogla učiniti.

  1. Anđeo koji ju je do sada vjerno vodio nježno joj je položio ruku na glavu i rekao joj da se pokloni. S poštovanjem je kleknula. Molila sam za oprost, glas mi je drhtao od žaljenja, a suze su mi tekle niz lice poput djeteta. Kao odgovor, On me uvjerio da su moji grijesi oprošteni žrtvom Njegovog Sina na Kalvariji. Odjednom se preda mnom ukazala slika Golgote koja me ispunila strahom. U hramu je doktor izgovorio jezive riječi: “Raspni ga. U nebeskom carstvu, vizija pakla je skrivena jer ostaje nedostupna dušama koje tamo žive. Umjesto toga, usredotočili su se na zemlju i svoje bližnje, moleći se za njih pred slavnim prijestoljem Božjim.

Božansko otkrivenje otkrilo je vrata raja, omogućivši joj da vidi panoramski pogled na zemaljski teren, jasno vidljiv svima. Uz svakoga su anđeo i demon koji pažljivo bilježe svaku njihovu riječ i njihove prolazne misli. Tijekom ovog eteričnog susreta nailazi na bezbrojna ružna lica, što ju je navelo da ispituje Boga o podrijetlu ovih odvratnih stvorenja.