– Petar Grašo je domaćoj javnosti postao poznat još od 1998 godine, akda je izdao super baladu “Idi”. Od tada pa sve do danas, izdao je na stotine pjesama, a domaću javnost je oduvijek zanimiao njegov ljubavni život. 

U carstvu pop kulture, ulazimo u složenost dobro poznatog ljubavnog trokuta. Danijela Martinović i Petar Grašo nakon više od dvadeset godina zajedničkog postojanja i ljubavi donijeli su tešku odluku da svoju vezu privedu kraju. No, poznatoj kantautorici nije dugo trebalo da ponovno pronađe utjehu. Brzo je uplovio u ljubavnu vezu s četrnaest godina mlađom Hanom Huljić. Hana Huljić, nadarena kantautorski i glazbeno talentirana osoba, potomak je Tončija Huljića, pjevačičinog bliskog prijatelja i suradnika.

  1. U jesen 2021. godine pjevačica je krenula na romantično putovanje u društvu njihovog mlađeg partnera. Ubrzo nakon toga bili su presretni kada su primili divnu vijest o skorom roditeljstvu. Kako bi održala atmosferu iščekivanja, buduća majka odlučila je zatajiti određene detalje. Razlaz Martinović i Graše brzo je postao žarište regionalnih vijesti, potaknuvši salvu nagađanja. No, u konačnici, Martinović je u intervjuu za magazin “Glorija” otvoreno progovorila o njihovom prekidu, a svoju vezu s Grašom opisala je kao zadivljujuće poglavlje prošlosti.

Pjevač je priznao da se neizbježni trenutak nije mogao izbjeći. Osvrćući se na zajedničku prošlost, Martinović je otkrila kako su ona i Grašo svojedobno razmišljali o mogućim imenima za njihovo buduće dijete. Stalno je izražavala svoju želju da prigrli odgovornosti majčinstva, čak je ispričala bezbrižnu anegdotu o tome kako su ona i Graš upali u šaljivu nesuglasicu oko budućih imena… Razmatrali smo razne mogućnosti kada je u pitanju odabir nadimka za naše potomke.

U slučaju da budemo blagoslovljeni sa sinom, postigli smo konsenzus da ga nazovemo Tony kao posvetu Peterovom djedu. Nasuprot tome, budemo li te sreće da u svoj život primimo kćer, odabrali smo ime Luca, tradicionalno dalmatinsko ime koje je ujedno i ime moje bake.

Danijela je u svom prijedlogu predložila talijansku riječ “Alba”, što znači “zora”, kao drugu potencijalnu opciju koju smo razmatrali. Geneza prvog susreta Petra i Danijele bila je doista izvanredna. Značajnu ulogu u tome imala je Danijelina trijumfalna izvedba pjesme Nostalgija na Eurosongu. Zanimljivo, aranžman ove pjesme osmislio je bračni par Huljić, koji će kasnije postati Grašin svekar. Nažalost, nakon nevjerojatne 24 godine veze, završila je izuzetna ljubavna priča Petra Graše i Danijele Martinović, priznata kao najduža u povijesti hrvatske glazbe.