– Mi se u nastavku našeg današnjega članka mlao podsjećamo na dešavanje iz Južne Amerike, o kojem su pisali apsolutno svi svjetski mediji. Jednostavno, sudbina jedne djevojke je dirnula aspolutno svaku normalnu osobu….

Gabriela Rico Jimenez, poznati supermodel iz Meksika, u dobi od 21 godine nestala je 2009. nakon javnih optužbi protiv utjecajnih pojedinaca. Okolnosti njezina nestanka i dalje su enigmatične, a nedavno je podcast “Mexico Unexplained” ponovno skrenuo pozornost na ovaj zbunjujući slučaj. Slijed događaja započeo je kruženjem videa koji bilježi njezino strastveno izlaganje, što je brzo privuklo pozornost na internetu i na kraju rezultiralo njezinim uhićenjem. Ovaj konkretan događaj odigrao se ispred prestižnog hotela koji se nalazi u Monterey Nuevo Leonu u Meksiku, nakon slavljeničkog okupljanja.

  • Izlazeći sa scene, manekenka je bila okićena u pohabanoj majici na kojoj je pisalo “njam, njam”. Gabriela je iznijela optužbe protiv cijenjenih entiteta kao što su kraljevska obitelj, Disney i istaknute osobe u Meksiku poznate po bogatstvu i utjecaju. Hrabro je tvrdila da su se pojedinci poput kraljice Elizabete bavili otmicom djece i konzumiranjem ljudskog mesa. Ubrzo nakon toga, policija je stigla u njezinu rezidenciju, uhitila je zbog širenja teorija zavjere, a ona je netragom nestala. U videu koji je izazvao pomutnju u Meksiku prije 15 godina, ona strastveno izjavljuje:

“Moja želja za slobodom bila je ogromna. Monterrey mi je dao tu slobodu, ali ne bez ogromnog truda.” Govoreći na španjolskom, prisjeća se svog vremena u Mexico Cityju, godine i četiri mjeseca koji su počeli sredinom 2001., iako su joj sjećanja maglovita. U videu gorljivo moli za svoje oslobađanje, tvrdeći da je nezakonito zatvorena. Dalje spominje jezive radnje poput ubojstava i kanibalizma, čak imenuje i utjecajne osobe u Meksiku. Izražavajući svoju tjeskobu i očaj, ona žali nad tragičnom sudbinom tih mladih pojedinaca koji su posjedovali veliki utjecaj i autoritet, samo da bi dočekali svoju preranu smrt.

Žudeći za vlastitim oslobođenjem, prepričava svoju molbu dok je stajala na vratima, očajnički tražeći slobodu. Karlos Slim Domit, sin renomiranog vlasnika Telmexa, kolosalne telekomunikacijske tvrtke porijeklom iz Meksika, nije zaobišao ovu nevolju. Bol koju su nanijeli njihovim nepravednim uklanjanjem teško joj pritišće srce dok u videu strastveno izražava svoju tugu, prenosi Daily Mail. Tek što izgovori uznemirujuće riječi o kanibalizmu, policija ulazi i brzo je obuzdava lisicama. Usred meteža, Gabriela žestoko uzvikuje: “Bježi od mene!” dok je časnici okružuju. Nakon odvođenja u policijsku postaju, rečeno mi je da nemaju saznanja o situaciji. Nakon toga sam prevezen u Opću bolnicu.

Vrijedno je napomenuti da ste bili prisutni u to vrijeme. Molimo dohvatite (psovka)! Prema njegovim optužbama, odgovorni ste za smrt Juana Camila Mourinha Teraza, istaknute osobe u meksičkoj politici povezanog sa Strankom nacionalne akcije (PAN). Godine 2008. tragično je poginuo u zrakoplovnoj nesreći u središtu Mexico Cityja. Mourinho je bio ministar unutarnjih poslova u administraciji bivšeg predsjednika Felipea Calderona. Okolnosti nesreće predmet su nagađanja, jer je svih 9 osoba na brodu, kao i 7 slučajnih prolaznika, izgubilo živote.

Nakon što je Gabriela uhićena, vjeruje se da je prvo bila u zatvoru prije nego što je prebačena u psihijatrijsku ustanovu u Buenos Airesu. Tamo je bila zatočena na neodređeno vrijeme. Nažalost, od 2013. nema ažuriranih informacija o njezinoj situaciji. Spominjanje njenog sina Slima, koji trenutno ima 84 godine, zainteresiralo je mnoge. Godine 2010. popeo se na mjesto najbogatijeg pojedinca na svijetu, a tu je titulu držao do 2013. S bogatstvom koje premašuje 100 milijardi dolara, nastavlja održavati status najbogatije osobe na svijetu.

Ovo izvanredno postignuće pripada Meksiku. Preko svog meksičkog konglomerata Slim je svoje bogatstvo stekao ulažući u brojne tvrtke. Predsjednik je njegov sin Karlos. Bilo je nagađanja o romantičnoj vezi između Jimeneza i jedne od meksičkih utjecajnih osoba, iako nikada nije napravljena službena potvrda. Unatoč tome što je Gabrijela spomenula svoju obitelj, otac Slima Domita, kojeg se često optužuje da je pripadnik meksičke elite s moći utjecaja na lokalne političare, odlučio je šutjeti o tome, suzdržavajući se od bilo kakvih javnih izjava. Složenost narativa znatno je porasla uvođenjem pojedinca koji je navodno imao saznanja iz prve ruke o događajima.

Ova navodna svjedokinja tvrdi da su s Gabrijelom razgovarali na nepoznatom mjestu, na koje je ona prevezena nakon uhićenja. Primjetno je da je ova osoba samo otkrila da je studirala pravo. Na istom mjestu gdje je odvedena nakon uhićenja, našao sam se baviti svojom profesijom kao diplomirani pravnik. Njezino lice ispunjeno očajem, strahom i napetosti ostalo mi je urezano u sjećanje.

Umorna od okoline, zračila je aurom nelagode. Savladala me znatiželja, prišao sam joj, raspitujući se za imena i mjesto stanovanja. Od njezina odgovora naježila sam se niz kralježnicu, jer je između ostalih uznemirujućih izjava tvrdila da smo svi pokojni, okruženi njima. Bio sam potpuno paraliziran. Nakon dvadeset minuta provedenih u njenom prisustvu, stigla je grupa visokih, besprijekorno odjevenih osoba i nasilno me udaljila iz prostora.

Nije me pokolebao, vratio sam se sljedećeg dana kako bih prikupio više informacija u ime svoje obitelji. Na moje zaprepaštenje, dužnosnici su odgovorili smijehom i odbacili njezino postojanje, navodeći da ona nikada nije postojala i da ja nemam nikakve veze s njihovim establišmentom. U tom trenutku osoba je otkrila: “Drh mi je prošao niz kralježnicu i naglo sam otišao, napuštajući sve iza sebe dok sam izlazio iz Montereya. Nakon tog incidenta, Gabriel je nestao bez traga, nitko ga više nije čuo niti vidio.