– Koliko čistili i sređivali kupaonicu, tamo  se uvijek nađe buđi i tragova, i to pogotovo na pločicama. Vjerujemo da ste do sada apsolutno sve probali, ali nekog dugotrajnog riješenja jednostavno nema….

Svakako ne želite propustiti isprobati ovu pametnu tehniku ​​za učinkovito čišćenje kupaonskih fuga. Održavanje kupaonice može biti prilično zahtjevno, pogotovo kada se radi o borbi s tvrdokornom plijesni koja stalno frustrira one koji je neumorno pokušavaju ukloniti. Srećom, postoji vrlo popularan TikTok hack koji nudi rješenje koje traje do sat vremena, eliminirajući potrebu za bilo kakvim daljnjim ribanjem – sva se prljavština bez napora obriše u jednom potezu! Ako imate problema s plijesni u kupaonici ili negdje drugdje, preporučujem da isprobate ovaj pristupačni proizvod.

Prema recenzijama, učinkovit je u rješavanju problema s plijesni. Kako biste učinkovito riješili problem koji je pri ruci, jednostavno nabavite papirnati ručnik ili salvetu (jer toaletnom papiru nedostaje potrebna trajnost i raspao bi se prerano). Nastavite presavijati odabrani materijal i postaviti ga preko spojeva. Nakon što je ovaj korak dovršen, pažljivo izlijte malu količinu izbjeljivača na ručnik i ostavite da se zasiti maksimalno 60 minuta. Prema videu, plijesan čudesno nestaje čim skinete ručnik.

Ova je tvrdnja nedvojbeno impresivna, iako postoje skeptici koji nisu uvjereni. Jedan korisnik TikToka izrazio je početnu nevjericu, ali je bio ugodno iznenađen i ispunjen radošću nakon što je pokušao, pozivajući druge da učine isto. Drugi korisnik je rekao da njihova mama snažno vjeruje u ovu metodu i može jamčiti za njenu učinkovitost. S druge strane, drugi pojedinac izrazio je svoje sumnje, navodeći da ovo rješenje ne bi učinkovito riješilo problem koji je u pitanju. Objasnili su da izbjeljivač ne uklanja plijesan, već izblijedi njen izgled.

Štoviše, upozorili su da će, kada se plijesan neizbježno vrati, biti još ozbiljnije nego prije. Naprotiv, alternativni korisnik TikToka predložio je korištenje alkoholnog octa kao blaže zamjene za izbjeljivač, nudeći potencijalno nježniji pristup. Druga je osoba predložila korištenje kombinacije sode bikarbone i izbjeljivača za stvaranje paste, nanošenje i zatim ispiranje nakon 30 minuta, obećavajući zahvalnost za savjet. Iz lako shvatljivih razloga preporučljivo je čistiti kupaonicu svakodnevno. S obzirom na to da je po vlažnosti i toplini odmah iza kuhinje, vrlo je osjetljiva na razvoj bakterija. Time se također može spriječiti nakupljanje prljavštine, što će tjedno čišćenje kupaonice učiniti učinkovitijim i bržim zadatkom. Biti organiziran nadilazi jednostavno organiziranje fizičkih prostora poput ladica i ormara.

To također uključuje uspostavljanje rutine za dnevno i tjedno čišćenje cijelog vašeg doma. Svakoj prostoriji treba posvetiti određenu razinu pažnje dnevnog čišćenja, s posebnim naglaskom na kuhinje i kupaonice. Ta su područja, zbog visoke razine vlage i topline, leglo bakterija. Uključite naviku brzog čišćenja kupaonice svako jutro nakon jutarnje rutine. Potrebno je samo nekoliko minuta vašeg vremena, ali rezultati su uistinu vrijedni toga. Kada se poslijepodne vratite kući, dočekat će vas čista i primamljiva kupaonica, savršena za uživanje u opuštajućoj, mirisnoj kupki. Kako bismo vam pomogli da to postignete, evo kratkog popisa zadataka koje trebate izvršiti…

Za održavanje čistoće preporuča se redovito čišćenje područja koja su često izložena vlazi, poput podova i sudopera. Za podove je dovoljno jednostavno brisanje vlažnom krpom. Za područje umivaonika upotrijebite mješavinu tekućeg sapuna i maslinovog ulja kako biste uklonili ostatke paste za zube i sve tragove na površini. Osim toga, pobrinite se da organizirate i spremite razne sitne kozmetičke predmete koji se nakupljaju tijekom nanošenja šminke. Preporučljivo je odrediti stalno mjesto, poput ladice ili kutije, gdje se ti predmeti mogu vratiti nakon svake upotrebe.

To će osigurati dosljedno uredan izgled tog područja. Nakon što završite s tuširanjem, obavezno nanesite predviđeni proizvod na stijenke tuš kabine (i vrata, ako postoje). Na taj način možete spriječiti nakupljanje ostataka sapuna i kamenca, osiguravajući da zidovi zadrže čist izgled. U trgovinama možete pronaći specifična rješenja za čišćenje tuševa koja sadrže vodoodbojni premaz koji sprječava da se kapljice vode zadržavaju na zidovima i ostavljaju ružne mrlje. Jednostavno poprskajte ovu tekućinu na stijenke tuš kabine i suhom krpom ih obrišite.