Seka Aleksić, popularna pjevačica, već dugi niz godina ima uspješnu muzičku karijeru s velikim brojem singlova i albuma. Iako je poznata javnosti po svojoj muzici, Seka uvijek nastoji sačuvati svoju privatnost.

Nedavno su se pojavile informacije u medijima da je njen suprug Veljko Piljikić prevario Seku s dadiljom, što je izazvalo dosta pažnje. Međutim, kasnije se otkrilo da je razlog za Veljkov odlazak iz porodičnog doma bio renoviranje kuće u Staroj Pazovi, gdje par trenutno živi.

Iako je njihov dom već bio uređen do savršenstva, Seka i Veljko su osjetili potrebu za promjenama. Kako njihovi sinovi Jakov i Jovan rastu, mijenjaju se i potrebe njihovog doma, što je inspirisalo Seku na renoviranje.

Seka je strastvena majka i veoma posvećena Jakovu i Jovanu, što se vidi i po njenim objavama na društvenim mrežama. U skladu s tim, svaki kutak njihovog doma prilagođen je djeci, a dvorište je pretvoreno u raj za igru, sa bazenom, igralištem i prostorom za zabavu.

Što se tiče Sekine biografije, rođena je 23. aprila 1981. godine u Zvorniku. Njen život bio je težak, napustila je osnovnu školu zbog ratnih dešavanja, ali je kasnije nastavila svoju muzičku karijeru. Prije Veljka, bila je u braku u Švicarskoj, ali se razvela.

Seka je osnovala i svoju liniju odjeće, a sa Veljkom ima dvoje djece, sina Jakova i sina Jovana. Nakon poroda, Seka je pauzirala karijeru neko vrijeme, ali se kasnije vratila na scenu sa novim singlovima i albumima, koji su i danas popularni i često se pjevaju na raznim takmičenjima.