U središtu pozornosti trenutno je pop diva Jelena Karleuša, koja je izazvala veliku pometnju u Beogradu organizirajući navijački skup na vodi. Osim toga, skandalozne optužbe Edite Aradinović dodatno su pridonijele raspravi oko nje.

Dok se Jelena našla u sukobu s kolegom s posla, koji ju je optužio da joj je navodno ukrala dečka, Duško Tošić uživa u suncem okupanim krajevima i daje do znanja. Bivši nogometaš snimio je snimku netaknutog dijela raskošne obale u blizini Burj al Araba u Dubaiju, gdje je proveo slobodno poslijepodne opuštajući se.

Zanimljivo, ovo je jedno od Jeleninih omiljenih odredišta, gdje se opušta nakon brojnih koncerata.

Vrijedi napomenuti da Duškovo često odsustvo iz Srbije pripisuje raznim obavezama. Nedavno je napravio kratku pauzu u rodnom Orlovatu, šarmantnom selu u blizini Zrenjanina. Tijekom svog boravka prepustio se spokojnoj aktivnosti riječnog ribolova, uhvativši slikoviti trenutak koji je kasnije podijelio na svom Instagram profilu.

  • Duškovo odrastanje bilo je nedvojbeno izazovno. Unatoč financijskim poteškoćama njegovih roditelja, ostali su pošteni i dobrodušni pojedinci. Prepoznavši sinovljevu strast prema nogometu, Duškov otac je donio nesebičnu odluku da ga nakon završene osnovne škole upiše u internat u Zrenjaninu. Ova prilika omogućila je Dušku da nastavi svoje školovanje dok je također brusio svoje nogometne vještine. Prijelaz iz malog sela u užurbani grad za Duška je bio ostvarenje sna i cijenio je svaki taj trenutak. Kad god bi se vraćao kući, iskazivao bi zahvalnost ljubeći ruke svojim roditeljima, znajući da su oni njegove težnje ostvarili. Pomisao na ostanak u Orlovatu nije ga privlačila jer je imao jasnu viziju svoje budućnosti. Bez sumnje, život bi mu krenuo sasvim drugim putem da je ostao u rodnom gradu. Stanovnik Orlovata izrazio je to mišljenje, priznajući da bi Duškov potencijal u takvim okolnostima ostao neiskorišten.

BONUS TEKST

  • Apiterapija, ključna komponenta prirodne medicine, obuhvaća korištenje pčelinjih proizvoda za liječenje specifičnih zdravstvenih stanja, kao i njihovo uključivanje u svakodnevnu prehranu za promicanje dobrobiti i prevenciju bolesti kod ljudi i životinja. Primjena pčelinjih proizvoda u apiterapiji nadilazi oralnu konzumaciju i uključuje lokalizirane tretmane, kao što su lokalna uporaba meda za pomoć u zacjeljivanju rana koje sporo zacjeljuju, otopine propolisa za suzbijanje gljivičnih infekcija na stopalima i herpesa, terapijska primjena pčelinji otrov za reumatske bolesti i uključivanje matične mliječi u kreme protiv starenja, među ostalim primjerima.

Bitno je naglasiti da pčelinjim proizvodima organizam ne može odoljeti, za razliku od sintetičkih proizvoda. Kompleksan sastav i sinergijski učinci pčelinjih proizvoda čine ih neprocjenjivim u očuvanju zdravlja i liječenju raznih bolesti. Popularnost pripravaka koji sadrže med, pelud, propolis i matičnu mliječ sve je veća zbog njihovog blagotvornog djelovanja na organizam.

Učinkovitost meda kao ljekovite tvari ovisi o kalibru meda i specifičnom biljnom izvoru iz kojeg potječe. Zbog svog osebujnog sastava, med posjeduje vrijedna antimikrobna i antioksidativna svojstva. Štoviše, med služi kao visoko probavljiva hrana koja trenutno nadoknađuje osiromašene razine energije, dok njegova produljena konzumacija pridonosi poboljšanoj fizičkoj izdržljivosti i mentalnoj ravnoteži. Sirovi med i propolis sadrže fitonutrijente koji su pokazali potencijal u prevenciji razvoja raka. Nadalje, kombinirani utjecaj flavonoida prisutnih u medu, propolisu i peludi, kada se koriste zajedno s drugim lijekovima, značajno utječe na prevenciju i liječenje tumora.

Dokazano je da redoviti unos meda povećava prisutnost korisnih antioksidansa u krvotoku, koji imaju antibakterijska svojstva. Tradicionalni lijekovi odavno su prepoznali ljekovita svojstva meda u ublažavanju simptoma gripe i prehlade. Opsežna istraživanja su uvjerljivo pokazala da med služi kao optimalni prirodni zaslađivač za osobe s dijabetesom tipa 2 i povišenim razinama kolesterola.

Ljekovita svojstva meda su višestruka, jer ne samo da pospješuje apsorpciju i učinkovitost lijekova, već i pročišćava organizam eliminirajući štetne tvari. Njegove terapeutske prednosti proširuju se na liječenje različitih stanja, uključujući gastritis, čir na želucu i crijevne infekcije, kao i regulaciju lučenja želučane kiseline i detoksikaciju jetre. Med se također koristi u liječenju ginekoloških problema, ublažavanju jutarnjih mučnina i liječenju respiratornih bolesti kao što su kronični bronhitis, bronhijalna astma, rinitis, alergijski rinitis, faringitis, sinusitis i laringitis. Nadalje, pomaže kod anoreksije ili gubitka apetita, normalizira rad crijeva, ublažava zatvor i pomaže kod hemoroida.