Ljubavna priča između glumca Gorana Šušljika i njegove supruge Irine Dečermić, talentirane pijanistice i skladateljice filmske glazbe, započela je mnogo godina u prošlosti, prije više od dva desetljeća. Bio je to sudbonosni susret koji se dogodio tijekom ljeta 1999. godine, označivši početak njihovog neobičnog zajedničkog putovanja.

Tijekom odmora u pitoresknom gradiću Rose u Crnoj Gori, Goran nije ni slutio da će naletjeti na nekoga tko će mu postati svjetlo vodilja i neizostavna prisutnost u njegovom životu. Nije ni slutio da će Irina, kći glumca Stojana Coleta Dečermića i profesorice Ubavke Jovanović, ući u njegov svijet u tih blaženih deset dana koje je proveo sunčajući se i kupajući se u kristalno čistom moru.

Nakon toga, smislio je plan da krene na putovanje u Bocvanu, na koje je konačno i krenuo nekoliko mjeseci nakon toga. No, nije dugo trebalo da shvati da Bocvana nije tamo gdje želi biti. Njegovo srce ostalo je nepokolebljivo odano Irini.

Slijedeći svoje srce, krenuo je na putovanje koje ga je dovelo do kupnje povratne karte za Beograd, sa međuslijetanjem u Parizu.

Unatoč golemoj popularnosti, rijetko govore o svom privatnom životu u javnosti; no tijekom gostovanja u showu “TV lica kao sav normalan svijet” Irina je otkrila neke aspekte njihove veze. Posjećujući svoju obitelj u Rosi, neočekivano je susrela Gorana kojim je bila očarana. Nije ni znala da će njezin odlazak na plažu do roditelja dovesti do tako duboke veze.

– Indirektno, Ubavka ima veze s tom pričom. Provodeći dosta vremena s Jagošem Markovićem kad god je dolazila u Beograd, postala je svjesna Gorana. Napomenula je i da je prije toga s bivšim suprugom Žan-Markom Barom bila na Šušljikovoj predstavi.

  • U društvu Jean-Marca imao sam zadovoljstvo prisustvovati kazališnoj predstavi. Godine 2000. moja obitelj i ja krenuli smo na jednotjedni odmor na more u Rosu, destinaciju u kojoj moja majka posebno uživa. Ova godišnja tradicija za mene ima veliki značaj jer nam omogućuje da podijelimo poseban trenutak uz more. Po dolasku sam otkrila da se Goran već smjestio u unajmljenom stanu, jer je zbog Roseine popularnosti naišao na poteškoće sa smještajem negdje drugdje. Budući da se družio s mojom mamom, vodili su razgovore od Kiša do Jugoslavenskog dramskog pozorišta. Kad je pala noć, primili su ga u praznu sobu koja je čekala moj dolazak. Tako smo se Goran i ja našli tjedan dana zajedno u istoj kući, a ljubav je neočekivano procvjetala. Čini se da je Ubavka pripremila teren za ovaj slučajan susret, otkrio je bivši pijanist u intervjuu za “Elle”.

Shvativši da je on jedino što joj je potrebno, odlučila je ostaviti po strani sve druge napore i preseliti se u Beograd kako bi bila s njim.

Nakon više od dvadeset godina zajedno, par nije samo izgradio snažan i trajan brak, već je i proširio svoju obitelj usvajanjem dva dječaka po imenu Đorđe i Dušan.

Tijekom konkretnog slučaja, upustili su se u razgovor s medijima, raspravljajući o detaljima procesa njihovog posvajanja.

O posvojenju se nije puno raspravljalo. Nekako smo prirodno ušli u taj narativ. Želja da postanem majka za mene je imala ogroman značaj. Skladatelj Goran pružio mi je nepokolebljivu podršku, kako je rekla u gostovanju u emisiji 150 minuta na TV Prva.

Irina je podijelila tako srcedrapajuće detalje da su nebrojene pojedince natjerali na suze.

Tijekom dva i pol mjeseca pohađat ćete tečaj koji vodi psiholog iz Centra za socijalni rad. Tijekom ovog tečaja susrest ćete se s upitima koji potiču na razmišljanje i koji vam možda nikada prije nisu pali na pamet. Jedan od ovih upita odnosi se na vaše želje, dok drugi zadire u sferu stvarnosti i iskustva roditeljstva.

Također joj se vratilo sjećanje na prvi susret s drugim nasljednikom.

Kada smo dobili poziv iz Pirota za dječaka Đorđa, odmah sam shvatila da on pripada nama. Nije mi trebala vizualna potvrda; već se osjećao kao svoj, kako je Irina otkrila.

Odmah nakon njihovog prvog susreta, izrazila je izazov s kojim se suočila jer ga nije mogla dovesti kući sa sobom.

Goran je primijetio da njihov sin željno iščekuje njihov dolazak.

  • Kad smo prvi put posjetili Đorđa, živio je kod udomiteljske obitelji. Sjećam se da sam parkirao auto u blizini njihove kuće i svjedočio izuzetnom trenutku. Dok smo se približavali, primijetili smo ženu, njegovu udomiteljicu, kako ga drži u naručju. Zatim je, neočekivano, iskliznuo iz njezina stiska i uspravio se. Sa samo godinu dana, gledao nas je svojim velikim, lijepim očima sa udaljenosti od stotinjak metara. Kao da je očekivao naš dolazak. Iako nije mogao razumjeti ni čuti naše riječi, taj osjećaj spremnosti kojim je zračio postao je značajan dio našeg putovanja – naše jedinstvene priče, kako se jednom prilikom osvrnuo glumac.

Urođeni instinkt biološke ili roditeljske prirode nalazi se u svakom pojedincu. Taj instinkt nije ograničen samo na vlastitu biološku djecu. U živom sjećanju mi ​​je naš prvi ljetni odlazak na plažu s Đorđem. Tijekom večere, sjedio sam nasuprot Irine kada sam iznenada vidio kako gubi ravnotežu i pada sa stolca. U djeliću sekunde instinktivno sam ispružila ruku kako bih spriječila da njegova glava udari o tvrdu površinu. U tom sam trenutku bio potpuno siguran u svoju ulogu oca. Brzina moje reakcije i instinkt da zaštitiš nešto što je istinski tvoje – tako je opisao Šušljik.