Miloš Bojanić, vodeća ličnost u području narodne glazbe, ostavio je neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni. Bojanić je porijeklom iz Bijeljine, Bosna i Hercegovina, a rođen je 16.10.1950. Njegov repertoar uključuje nekoliko nezaboravnih pjesama, među kojima su “Bosno moja jabuko u cvetu”, “Tako, tako, samo tako”, “Green Eyes” i “Kuća moja”. ” i mnogo više.

U potrazi za uspješnom glazbenom karijerom, mladi Bojanić je sa svojih 20 godina donio hrabru odluku da napusti domovinu Bosnu i preseli se u Beograd.Glazba mu je u početku služila kao hobi jer je vodio i svoju tvrtku “Pasajero”. No, sve se promijenilo kada je predstavio svoj debi album “Tako, samo tako”.

Tada je shvatio da je njegov pravi poziv glazba. Zanimljivo, Miloš Bojanić i njegova supruga Dragica ponosni su roditelji dvoje djece: Mikice i Baneta.Nakon 12 zajedničkih godina, Bojanić je ponovno pronašao ljubav i oženio se s Blankom.

Posebno je fascinantno da je Blanku, koja je i djevojka njegova rođenog brata, navodno oteo Bojanić. Miloš Bojanić je od 2006. godine objavio zapaženu kolekciju od 20 studijskih albuma na kojima se nalaze pjesme koje su naišle na odličan prijem kod publike. Nema sumnje da je njegov utjecaj na narodnu glazbu značajan, a njegovo umjetničko stvaralaštvo pokazuje širok raspon emocija i perspektiva.

Svojim pojavljivanjem i trijumfom u reality showu “Zadruga” Bojanić je dodatno uvećao svoju slavu i financijsko bogatstvo te zaradio impozantnih 100.000 eura.
Upuštajući se u istraživanje rijalitija, Miloš Bojanić naišao je na kontroverze kada se u emisiji “Dvor” fizički obračunao sa suigračem, zbog čega je završio u bolnici. Unatoč ovom nekonvencionalnom predstavljanju javnosti, Miloš Bojanić zadržava svoj cijenjeni status umjetnika s dugom i slavnom karijerom.

Njegova glazba i karizmatična ličnost nastavljaju doprinositi kulturnom naslijeđu balkanske narodne glazbe.