– Iz dana u dan, što se tiče nestanke malene Danke Ilić, konstantno se napreduje u nekim segmentima policijske istrage. Još uvijek nisu izašli sa generalnim saopštenjem za medije, jer se po svemu sudeći ne želi uticati na samu istragu. Mi danas donosimo skoro istovjetnu priču, ali u ovom slučaju ishod je bio tragičan.

Od vlasti je stigla potvrda da su u nedjelju navečer u Verneu otkriveni posmrtni ostaci Emila Soleja, malog djeteta starog 2 godine. Time je okončana opsežna globalna potraga koja je plijenila pozornost medija u proteklih osam mjeseci od njegova nestanka u Francuskoj.

Prema izvješću “Le Figara”, François Balik, gradonačelnik Vernea, izjavio je da su kosti i lubanja otkrivene u neposrednoj blizini prebivališta Emilova djeda, na udaljenosti manjoj od stotinu metara. Međutim, organi gonjenja su službeno objavili da su ostaci zapravo pronađeni tri kilometra od obiteljske kuće, smještene u osami izvan sela.

Ne iznoseći konkretne detalje o kojim je crkvama riječ, gradonačelnik je spomenuo da su područje na kojem su kosti otkrivene žandari već opsežno pretražili. Ovo mjesto se nalazi između crkve i kapele, iako je vrijedno napomenuti da Verne ima dvije crkve.

  • Prema službenicima za provođenje zakona, tijelo je pronađeno na nešto većoj udaljenosti od početne lokacije. To dovodi do nejasnoća je li dječak prvotno pokopan izvan granica djedove zemlje i kasnije premješten bliže. Genetskom analizom potvrđeno je da skeletni ostaci doista pripadaju Emilu, malom djetetu nestalom 8. srpnja prošle godine. Istrage koje su u tijeku dovele su do potpune blokade sela od strane snaga reda. Utvrđivanje uzroka smrti u ovom trenutku ostaje neriješeno.

Prema autoriziranoj priči, mladi Emil bio je na brizi kod djeda koji se bavio drvosječom kada je dijete odlutalo iz njihovog prebivališta. Policija je punih osam mjeseci odbijala ponuditi službeno objašnjenje događaja oko njegova nestanka.

BONUS VIJEST:

Sigurnosna kamera koja je snimala prostor neposredno ispred stana u kojem živi obitelj Ilić nedavno je uklonjena sa svoje pozicije u Boru. Ova kamera imala je presudnu ulogu u dokumentiranju okruženja nestale djevojčice Danke Ilić (2) i njezine obitelji.

Prema našem izvoru, trenutno je u tijeku istraga kako bi se utvrdilo je li dotična kamera, zajedno s ostalim kamerama unutar zgrade, snimila potencijalno vrijedan snimak. Podsjetimo, 26. marta ove godine iz naselja Banjsko polje u Boru nestala je djevojka po imenu Danka. Posljednji put je viđena na obiteljskom imanju u društvu majke i godinu dana starijeg brata. Valja napomenuti da obitelj Ilić živi u Boru.

Prema riječima susjeda koji žive u istoj zgradi kao i Ilići, Dankin otac Miloš nedavno je u pratnji policijskih inspektora posjetio njihov stan.

Prema izvoru, uobičajeno je da inspektori temeljito pretražuju stan i obave sve potrebne preglede kako bi otkrili eventualne dokaze. Riječ je o rutinskom postupku u sličnim slučajevima, pojašnjava izvor.

Otkako je Danka nestala 26. ožujka, komšije tvrde da nekoliko prvih dana nisu viđali Ilića, već su ugledali Miloša.

Kako prenosi Kurir, komšija je naišao na Miloša u hodniku u pratnji dvojice prikrivenih istražitelja. Bilo je očito da proživljava tešku situaciju, jer mu je držanje bilo tmurno i držao je pognutu glavu tijekom cijelog njihovog susreta. Susjed je slučajno izlazio iz njihovog stana u isto vrijeme kada su Miloš i inspektori ulazili, ali oni nisu željeli započeti razgovor s njim, ne znajući koju riječ utjehe ili podrške ponuditi. Susjed je izrazio nesigurnost u Miloševo trenutno stanje, ističući složenost njegovih okolnosti.

Prema njihovom iskazu, tvrde da su prethodne večeri čuli korake unutar svoje kuće.

  • Miloš i Ivana već duže vrijeme žive u blizini. Tijekom cijele noći mogli smo čuti neprekidne korake, kao da netko korača naprijed-natrag između soba, ali nikada im se zapravo nisu križali. Dok ujutro idem na posao, prolazim pored njihovih vrata i primjećujem da je kamera uklonjena. Uhvatilo me nespremnog, pitajući se zašto bi ga skinuli u ovom trenutku, ali nitko ne može biti siguran. Naknadno nam je kroz glavu prošla misao – što ako im netko pokuša provaliti u stan? Svijet je pun svakakvih pojedinaca, a svi su svjesni nevolja kroz koje prolazi obitelj Ilić. Opće je poznato da je njihov stan prazan već nekoliko dana, o čemu govori i susjed koji stanuje u istoj zgradi.

Osim toga, inspektori su preventivno prikupili snimke s nadzornih kamera susjednih stanara, u slučaju da su uhvaćena neka zapažanja vrijedna pažnje.

  • Prema izvoru, kamere imaju sposobnost otkriti nedavne posjetitelje, pratiti svaku sumnjivu aktivnost u blizini zgrade ili stana. Izvor se pita je li netko promatrao i pratio majku i njezinu djecu tijekom njihovog posjeta Banjskom polju 26. ožujka? Svaki detalj se pomno ispituje i ispituje, navodi izvor.

Video iz Beča, koji otkriva je li Danka nestala, izazvao je i komentare susjeda.

Često susrećući Danku u blizini zgrade, često bih je viđao kad bi Ivanu izlazio u izlaske. Svjestan Dankine mladosti ostao sam zatečen kada sam naišao na video iz Beča. Bilo mi je teško prihvatiti da bi dijete na snimci moglo biti Danka. Unatoč našoj zajedničkoj želji da Dankino dobro bude i postoji negdje drugdje, dijete na videu djeluje starije, ima dužu kosu i već vješto hoda. To je u suprotnosti s Dankom koja je još malo dijete, nema ni dvije godine. Takvo stajalište dijeli i susjed obitelji Ilić iz Bora.