Milica Jovičić, poznata travarka s Mokre Gore, već dugi niz godina pomaže ljudima koji se suočavaju s problemima gastrointestinalnog trakta. Svoje bogato iskustvo i znanje o prirodnim lijekovima stekla je od svoje bake te ih godinama usavršavala. Milica pruža dragocjene savjete i koristi prirodne lijekove za tegobe poput gastritisa, želudačnih problema i nervoznih crijeva.

Jedan od njenih posebnih metoda je osjećanje točaka na ruci, stopalu i ispod plećke te njihovo masažiranje kako bi se olakšali simptomi i poboljšao rad želuca. Ako su te točke nevidljive, preporučuje pregled žuči i bubrega radi dodatne dijagnostike.

Milica koristi kombinaciju šest ljekovitih biljaka – hajdučke trave, šipka, kantariona, majčine dušice, nane i kamilice. Svaka biljka ima svoje specifično djelovanje, a hajdučka trava se posebno ističe kao odličan lijek za želudac, pomažući u ublažavanju simptoma poput nadutosti, teškoće u prsima i problema s varenjem. Osim toga, koristi se i za regulaciju sokova za varenje, neutraliziranje viška kiseline i liječenje rana.

Milica preporučuje i nekoliko prirodnih lijekova za želudac poput šipurka, lanenog sjemena, podubice i čuvarkuće. Šipurak je koristan za regulaciju probave, zaustavljanje dijareje i smirivanje želuca, dok laneno sjeme potiče rad želuca i poboljšava probavu. Podubica se koristi za liječenje oštećene sluzokože želuca i čireva te za pročišćavanje probavnih kanala, dok čuvarkuća pomaže u ublažavanju upala i regeneraciji oštećene sluzokože.

Važno je znati kako pravilno koristiti ove biljke i čajeve kako bi se postigli željeni rezultati. Milicina stručnost i savjeti pomažu mnogima da poboljšaju svoje zdravlje i kvalitetu života na prirodan način.