Javnost je duboko uznemirena zbog nedavnih događaja koji su se odvijali na britanskom dvoru, posebno oko Kate Middleton i raspleta situacije koja je izazvala niz nagađanja i teorija zavjere. Nedavna kontroverza oko digitalno izmijenjene fotografije Kate i njezina odluka da se povuče iz javnosti samo su dodatno potaknule spekulacije. Mnogi su zabrinuti i zbunjeni zbog nedostatka jasnih informacija i odgovora od strane Palače, što je rezultiralo sve većim rastom teorija zavjere.

Posebno je privukla pažnju manipulacija fotografija Kate Middleton i njezine djece, što je izazvalo sumnje i zabrinutost u javnosti. Nedostatak njezinog vjenčanog prstena na tim fotografijama dodatno je potaknuo sumnje i nagađanja. Mogući razlozi za to variraju, uključujući gubitak težine ili oticanje zglobova zbog nedavne operacije. 

Nedolazak princa Williama na pogrebnu misu kralja Constantinea također je izazvao mnogo spekulacija. Njegova nejasna izjava o “osobnoj stvari” samo je dodatno zbunila javnost i izazvala buru komentara. Nedostatak jasnoće i transparentnosti od strane Palače samo je pojačao sumnje i frustracije.

U međuvremenu, nedavni prizori Kate i Williama zajedno u vozilu, s njihovim licima punim tuge, samo su dodatno potaknuli nagađanja i pitanja. Ova situacija podsjeća na nedostatak reakcije Palače tijekom tragične smrti princeze Diane, što je dodatno pojačalo osjećaj nelagode i sumnje u njihove motive i postupke.